En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan Dışişleri'ne ziyaret

10 Ocak 2012 16:49 tsi
Genelkurmay'dan Dışişleri'ne ziyaret Genelkurmay Başkanı Necdez Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu makamında ziyaret etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti.
Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaklaşık 1 saat süren görüşme, iade-i ziyaret niteliği taşıyor.

A.A.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Danimarka yargısının verdiği RojTV kararı için "beklentimizi bu kanalın kapatılmasıdır. Mahkeme kararı önemli, Roj TV'yi PKK'nın yayın organı olarak kabul etti" dedi.


Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye Devlet Başkanı Beşşer Esad'ın bugünkü halka sesleniş konuşmasının ithamlarla dolu ve zaman kazanmaya yönelik olduğunu söyleyerek, "Zamana oynayarak eski sistemin, eski düzenin, tek parti rejiminin, halkı baskı altında tutan bir düzenin sürdürülmesinin mümkün olmadığını artık Suriye yönetiminin anlaması lazım" diye konuştu.

Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam ile görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Davutoğlu, soru üzerine Esad'ın bugünkü konuşmasını değerlendirdi.

Bakan Davutoğlu, Esad'ın konuşmasında hem ithamlarda bulunduğunu hem de yeni bazı tarihler verme çabaları içinde olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce bizim Suriye yönetimine ve Sayın Esad'a mesajımız şudur: başkalarını itham etmek yerine halkını dinlemeli. Suriye yönetiminin birinci vazifesi başkalarını itham etmek değil, halkını dinlemek, halkının taleplerini yerine getirmek, halkını katletmek yerine, halkına kulak vermek. Bunu yapmadıkça birkaç ayda bir yapılan hamasi televizyon konuşmaları ile halkın desteğini almak mümkün değil. Ayrıca dikkat ederseniz verilen takvimler sürekli öteleniyor ve sürekli yeni vaatlerde bulunuluyor. Bu da halkın güvenini daha çok sarsıyor. Zamana oynayarak eski sistemin, eski düzenin, tek parti rejiminin, halkı baskı altında tutan bir düzenin sürdürülmesinin mümkün olmadığını artık Suriye yönetiminin anlaması lazım."

Arap Ligi gözlemcilerinden ikisinin yaralanmasını da değerlendiren Davutoğlu, bugün öğleden sonra Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüştüğünü belirterek, aslında Arap Birliği gözlemcilerinin görevlerini tam olarak ifa edemediklerini, çok engellerle karşılaştıklarını bildirdi. Davutoğlu, son olarak yapılan saldırının bu misyonun sürdürülebilirliği açısından şüphe ortaya koyduğunu söyleyerek, imzalanan protokolün sadece gözlemcileri değil, Suriye ordusunun şehirlerden çıkmasını, tutukların serbest bırakılması gibi hususları da içerdiğini hatırlattı.

Davutoğlu, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, Arap Birliği gözlemcilerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bu gözlemcilerin çalışmalarının amacının Suriye'ye barış getirmek olduğunu söyleyerek, Türkiye olarak bu misyonu desteklemeye devam edeceklerini belirten Davutoğlu, "Arap Birliği orada görev yaparken hala orada kanın akıyor olması, kabul edilebilir bir durum değildir" dedi.

 



Bu haber 847 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs