En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Sivrisinekten kurtulmanın yolu...'

10 Ocak 2012 16:35 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda, ''Sivrisinekten kurtulmanın yolu, hepiniz biliyorsunuz ki tek tek haşaratı öldürmekten değil, bataklığı kurutmaktan geçer'' dedi.



Başbakan Erdoğan, Marriot Otel'de düzenlenen İdareciler Günü kutlama ve ödül töreninde yaptığı konuşmada, İdareciler Günü etkinliklerinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu anlamlı gün nedeniyle uzun yıllar milletine, il ve ilçelere, köylere hizmet etmiş ve emekliye ayrılmış idarecilere şükranlarını ileten Başbakan Erdoğan, görevi başında şehit olmuş idarecilere, vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz etti.

Ödül verilen Uludere, Dicle, Kurtalan, Nizip, Erciş, İkizce kaymakamlarını, Mardin Vali Yardımcısı ile Eski Bulanık Kaymakamı merhum Mehmet Aydın'ın eşi Derya Aydın'ı kutlayan Başbakan Erdoğan, başarılarının devamını dileyerek,şöyle konuştu:

''Maruz kaldığı linç girişimiyle son günlerde gündemde olan Uludere Kaymakamımıza da buradan bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kendisinin, 'Başarılı İdareci Ödülünü' almaya, az önce de Sayın Genel Başkan'dan dinledik, olaydan daha önce hak kazandığını öğrendim. Yaklaşık 700 kaymakamımız arasında, Uludere Kaymakamı arkadaşımızın bu başarıyı elde etmiş olması, esasen maruz kaldığı linç girişimini de açıkça ortaya koyuyor.

Doğu ve Güneydoğu'daki bazı illerimizde, terör örgütü ve onların uzantılarının başarıya tahammülsüzlükleri de bu olayda bir kez daha net olarak ortaya çıktı.

Sivrisinekten kurtulmanın yolu, hepiniz biliyorsunuz ki tek tek haşaratı öldürmekten değil, bataklığı kurutmaktan geçer.

Biz, Hükümet olarak, son 9 yılda, işte bu bataklığı, haşaratın ürediği, barındığı, beslendiği, gizlendiği bu bataklığı kurutmak için yoğun bir mücadele içindeyiz.

Her zaman ifade ediyorum; terörle mücadele, sadece güvenlik tedbirleriyle başarıya ulaşmaz. Terörü doğuran, besleyen, teröre istismar imkanı veren zemini ortadan kaldırmadıkça yani yoksulluğa, göçe, geri kalmışlığa, itilmişliğe ve ötelenmişliğe çare üretmedikçe, terörün zemini ortadan kaldırılamaz.''

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs