En Sıcak Konular

İsrail Savunma Bakanı Yunanistan'da

10 Ocak 2012 16:21 tsi
Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avromopulos, Atina'ya iki günlük resmi bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 "İyi bir havada" geçtiği bildirilen görüşmede iki ülkenin savunma alanında gerçekleştirecekleri işbirliğinin siyasi çerçevesinin belirlendiği açıklandı. İki bakanın başbaşa görüşmesinin ardından işbirliği konularını somutlaştırmak için heyetlerarası toplantı da yapıldı.

İsrail Savunma Bakanı'nın Atina ziyaretinin "önemli" olduğunu belirten Avramopulos, görüşmenin "anlayış ve dostluk içerisinde savunma alanına doğru genişlediğini" belirtti. "Seçim ve bağlılığımız işbirliğini derinleştirmeyi teşkil ediyor." diyen Yunan Savunma Bakanı, ikili ilişkilerin kurulmasının geciktiğine dikkat çekti.

Avromopulos Yunanistan ve İsrail arasındaki işbirliğinin "dürüst ve barışçıl olduğunu ve hiç kimseye yönelik olmadığını" vurgulayarak Türkiye'ye mesaj gönderdi. İki ülke arasındaki işbirliğinin halklar ve bölge ülkelerinin hakları için "yeni zenginlik kaynakları" oluşturulabileceğinin altını çizen Yunan Bakan, Yunanistan'ın komşu ve Güneydoğu Akdeniz ülkeleri ile işbirliği arayışında olduğunu ve bölgede istikrar için rol oynamaya devam edeceğini vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı Barak ise Yunanistan ile daha yakın ilişki kurmak istediklerini vurguladı. Geçen yıl İsrail'deki orman yangınına uçak gönderdiği için Atina'ya teşekkür eden Barak, iki ülkenin Ortadoğu ve Güneydoğu Akdeniz'deki sorunların çözümüyle sağlanacak barıştan ortak çıkarları olacağını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı, bugün Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, Başbakan Lukas Papadimos ve Dışişleri Bakanı Stavros Dimas ile ayrı ayrı görüşecek. Atina merkezinde akşam saatlerinde toplanacak olan "Gazze için bir gemi" üyeleri, Barak'ı protesto edecek.

Cihan



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,647 µs