En Sıcak Konular

'Kaddafi'nin görüntüleri aklıma geldi'

10 Ocak 2012 15:42 tsi
Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'un eşi Derya Yavuz, eşinin taziye sırasında maruz kaldığı saldırıda aklına Libya lideri Muammer Kaddafi'nin görüntülerinin geldiğini söyledi.

1 yıl daha Uludere'de kalma kararı aldıklarını söyleyen Yavuz, "Empati olmadan demokrasi olmaz. Merhamet olmadan şiddet sona ermez. Çocuklarımıza bunu öğretmek zorundayız." dedi.

Türk İdareciler Derneği'nin yılın idarecisi ödülüne layık gördüğü Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ödülünü almaya eşi ve kızıyla birlikte geldi. Ödül töreni öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaymakam Yavuz, 35 vatandaşın ölümünün ardından gittiği taziye sırasında uğradığı saldırıya dönük sorularla karşılaştı. Minik kızının olayın ardından kendisine 'Amcalar ne yapıyordu baba?' diye sorduğunu hatırlatan Yavuz, "Kovalamaca oynuyorduk değil mi kızım." dedi. Yavuz, Uludere'de görev yapmaya devam etme yönünde karar aldıklarını ifade etti.

ÇOCUKLARIMIZA MERHAMETİ VE EMPATİYİ ÖĞRETMELİYİZ

Ardından Kaymakam Yavuz'un eşi Derya Yavuz'da eşi ile aynı kararda olduklarını dile getirdi. Bir daha böyle bir olay yaşanmamasını dileyen Yavuz, "Eşimle aynı karardayım. Uludere'de daha uzun süre görev yapmak istiyoruz. Aynı coğrafyanın insanı olarak bizler o coğrafya insanıyla aynı düşünüyoruz." dedi.

Taziye sırasında provakatörlerin saldırısına uğrayan eşinin görüntülerini izlerken neler hissettiğinin sorulması üzerine Yavuz, "Anlatmak çok zor. O anda aklıma Libya geldi. Libya liderinin linç edildiği görüntüler gözümün önünde canlandı. Gerçekten çok etkilendik." dedi.

Yaşananlardan dersler çıkardıklarını dile getiren Derya Yavuz, "Öğretmenler olarak anneler olarak çocuklarımıza empati ve merhameti öğretmek zorundayız. Empati olmadan demokrasi olmaz. Mmerhamet olmadan şiddet sona ermez. Çocuklarımıza bunu öğretmek zorundayız." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 653 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,350 µs