En Sıcak Konular

'Gözlerinizi gripten koruyun'

10 Ocak 2012 12:41 tsi
Soğuk havaların hakim olduğu bugünlerde, soğuk algınlığı nedeniyle vücut direncinin düşmesiyle birlikte gözde enfeksiyonlar da görülüyor.

Dünyagöz İzmit Hastanesi'nden Op. Dr. Erkan Ekşioğlu, soğuk algınlığıyla beraber gözde kızarıklık, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti ve sulanma gibi bulguların da ortaya çıkabileceğini söyledi. "Soğuk algınlığı dediğimiz durum geçirilmekte olan viral bir üst solunum yolu enfeksiyonunu tanımlar." diyen Ekşioğlu, şöyle devam etti: "Öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı ve bazen ateşle seyreder. Bu bulgular bağışıklık sistemimizin virüslere verdiği bir çeşit cevaptır. Gözde ise bu virüsler kızarıklık, sulanma, yanma, batma, göz kapaklarında şişlik, ışık hassasiyeti gibi bulgulara sebep olurlar. Çoğunlukla soğuk algınlığının düzelmesiyle bu bulgular düzelir. Bazen bu viral enfeksiyonla birlikte bakteryel enfeksiyonlar da görülebilir. Bu gibi durumlarda tedavi gerekebilir."

Opr. Dr. Ekşioğlu, soğuk algınlığı boyunca ellerin sık yıkanması ve gözle temasının mümkün olduğunca azaltılması ve ağır göz makyajından kaçınılması gerektiğinin altını çizdi. Op. Dr. Ekşioğlu, şunları kaydetti:

"Soğuk algınlığı bulaşıcıdır. Yine göz enfeksiyonu da kolaylıkla çevremizdekilere bulaşabilir. Elleri sık yıkamak , ortak eşya kullanmamak, gözlere temastan kaçınmak bulaştırıcılığı azaltabilir. Bu dönemde kontakt lens kullanılmamalıdır. 3 gün süren ve geçmeyen sulanma yanma batma, çapaklanma şikayetlerinde ise bir göz hekimine başvurulmalı. Gözde oluşan enfeksiyonların antibiyotik veya damla gibi ilaçlarla tedavi edebilir ancak erken müdahalenin büyük önem taşıdığını unutmamak gerekiyor."

cihan

Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs