En Sıcak Konular

İşte PKK'nın yurtiçi kasası!

10 Ocak 2012 08:47 tsi
İşte PKK'nın yurtiçi kasası! Başbakan Yardımcısı Arınç'ın yakalandığını bizzat açıkladığı Suphi Yalçınkaya'nın PKK'nın Avrupa'dan aktardığı paraların Türkiye'deki dağıtımını koordine eden isim olduğu ortaya çıktı.

Yalçınkaya'nın Haftanin kampına gidip geldiği de saptandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün birlikte yürüttüğü başarılı bir operasyon sonrasında yakalanan Suphi Yalçınkaya'nın PKK'nın Türkiye'deki kasası olduğu ortaya çıktı. Sabah'ın ulaştığı iddianamede Yalçınkaya'nın örgütün Avrupa'dan Türkiye'ye aktardığı paraların dağıtımını koordine eden kişi olduğu belirtildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, yakalandığını bizzat duyurduğu PKK'lı Suphi Yalçınkaya hakkındaki soruşturma tamamlandı. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yalçınkaya'nın PKK'ya katılım çalışmalarını örgütleyen Türkiye geneli sorumlusu olduğu belirtildi. Yalçınkaya'nın, ayrıca terör örgütünün eylemler için Türkiye'ye aktardığı paranın dağıtımını da yaptığı anlaşıldı.

HAFTANİN 'LE TÜRKİYE ARASI KÖPRÜ

Tutuklanarak Kocaeli 2 No'lu F Tipi Cezaevi'ne konulan Suphi Yalçınkaya hakkında İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Rasim Işıkaltın tarafından hazırlanan iddianamede Yalçınkaya'nın PKK terör örgütünün yöneticisi olduğu belirtildi. Yalçınkaya'nın Kuzey Irak Haftanin kampında eğitim aldığı, PKK/KCK terör örgütüne katılım çalışmalarını örgütleyen Türkiye geneli komite sorumlusu olduğu kaydedildi. Terör örgütünün katılım merkezi olan Haftanin kampına sık sık gidip geldiği belirtilen iddianamede Yalçınkaya, PKK adına Diyarbakır merkezli çalışmak ve Haftanin'e sık sık kurye göndermekle suçlandı. İddianamede Yalçınkaya'nın, şehir eylemlerini örgütleyen Öz Savunma Güçleri'nin sorumluluğu üstlendiği ve örgütün şehir yapılanması ile kırsal arasında irtibat sağladığı da yer aldı. Yalçınkaya'nın, "Öz Savunma Birlikleri" içinde şiddet eylemlerinin genişletilmesi, kırsala eleman kazandırılması, paraların banka hesabı ile internet üzerinden örgüt kamplarına gönderilmesi için çalıştığı belirtilen iddianamede, terör örgütünün Türkiye'ye aktardığı milyonlarca doları bulan örgüt parasını teslim alarak parayı ihtiyaç duyulan alanlarda kullandığı da kaydedildi.

TESLİM OLAN PKK 'LI YAKALATTI

Suphi Yalçınkaya'nın yakalanmasında PKK 'lı F. A.' nın itiraflarının etkili olduğu kaydedildi. 27 Kasım 2011'de örgüt kampından kaçarak Kilis Çerçili Hudut Komutanlığı'na teslim olan F.A., önemli bilgiler verdi. Suphi Yalçınkaya'yı fotoğrafından teşhis eden F.A. şunları söyledi: "Yalçınkaya Türkiye genelinde PKK terör örgütüne katılım çalışmalarını örgütleyen kişidir. Ağırlıklı olarak Diyarbakır'da kalır. Yakalanmamak için sahte kimlik taşır. Haftanin katılım alanına gidip gelir. Amargi kod isimli Aycan Özdoğan Haftanin kampı ile Suphi Yalçınkaya arasında not kuryeliği yapar. Yine Aziz Aslan, Haftanin sorumlusu Mahir Botan kod isimli Serhat Köse ile Türkiye genel katılım komite sorumlusu Suphi Yalçınkaya arasında özel kuryelik yapmaktadır." F.A.'nın ifadesi doğrultusunda İstanbul Esenyurt'ta yakalanan Suphi Yalçınkaya hakkında aralarında terör örgütü yöneticiliğinin de bulunduğu çeşitli suçlamalarla toplam 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Yalçınkaya'nın ağabeyleri İmam ve Cevher Yalçınkaya hakkında da kardeşlerine bilerek ve isteyerek yardım ettikleri gerekçesiyle İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

YALÇINKAYA'YA 22.5 YIL HAPİS İSTENİYOR

PKK 'nın Türkiye'deki parasını kontrol ettiği belirtilen Suphi Yalçınkaya hakkında 22.5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

sabah

Bu haber 1,124 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,806 µs