En Sıcak Konular

Genelkurmay'dan ilginç çıkış

10 Ocak 2012 08:13 tsi
Genelkurmay'dan ilginç çıkış Genelkurmay Başkanlığı, savcılığın Hüseyin Başbilen’le ilgili istediği bilgilere cevap verdi.

ASELSAN’da görev yapan mühendislerin ölümlerine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, Genelkurmay’dan istenen bilgilere cevap verildi. Genelkurmay’dan gönderilen “çok gizli” ibareli notta aracında intihar ettiği söylenen Hüseyin Başbilen’in 15 farklı proje üzerinde çalıştığı anlatıldı.Daha fazla bilgi alınması için Milli Savunma Bakanlığına yazı yazılması gerektiği anlatılan belgede ayrıntılı bilgi verilemeyeceği belirtildi. SavcılıkGenelkurmay’dan ölen mühendislerin üzerinde çalıştığı projelerle ilgili olarak bazı sorulara cevap verilmesini istemişti. Genelkurmay’a gönderilen yazıda “Mühendislerle özel projeniz var mıydı? Projelerin önemi neydi? Mühendis Başbilen’in 57 saat üzerinde çalıştığı proje ne hakkındaydı” gibi sorular yöneltilmişti. Savcının ASELSAN’dan gönderilen cevapları yetersiz bulduğu bu nedenle de Genelkurmay’a mühendislerin üzerinde çalıştığı projelerin önemini sorduğu belirtilmişti. Genelkurmay’ın yanıtı üzerine Ankara Savcılğı,Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı birimlerden ASELSAN mühendislerine ilişkin detaylı bilgi istedi.

ESRARENGİZ ÖLÜMLER

Başbilen, 7 Ağustos 2006’da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde ölü bulundu. Ardından 17Ocak 2007’deHalim Ünal kafasına isabet eden tek kurşunla öldü. 9 gün sonra da Evrim Yançeken oturduğu binanın 6. katından düşerek can verdi.ODTÜ mezunu 3 gençmühendisin ölüm nedenleri kayıtlara intihar olarak geçmişti.

YALAN DEDİLER GERÇEK ÇIKTI

ASELSAN, Hüseyin Başbilen’in tank ve Kanas silahlarında gece görüş sistemini sağlayan uzak mesafede etkili olacak sistem üzerinde çalıştığı kaydetmişti. Mühendislerin önemli çalışmalar yaptıkları yönündeki haberleri “spekülasyon” olarak niteleyen ASELSAN, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’na aylar sonra Başbilen’in Milli Tank Projesi’nde görev aldığını açıklamıştı.

bugün


Bu haber 993 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,959 µs