En Sıcak Konular

Arap vekile İsrail Parlamentosu'nda "soğuk duş"

9 Ocak 2012 22:25 tsi
İsrail Parlamentosu'nda Arap asıllı işçi partili milletvekili Galib Mücadele, komisyon toplantısında tartıştığı kadın milletvekilinden beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Şahin Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın partisi Evimiz İsrail'den Anastassia Michaeli, Arap vekilin yüzüne bir bardak soğuk suyu çarptı.

Anastassia Michaeli , Eğitim Komisyonu toplantısında Arapların insan haklarıyla ilgili gösterisine öğrencilerini götürmek isteyen bir okul müdürünü eleştirdi. Arap vekiller, bunun üzerine, Michaeli'yi kınadı. Galib Mücadele ise komisyon başkanından Michaeli'nin susturulmasını istedi. İki vekil önce birbirine bağırdı. Daha sonra Mücadele'nin yanına gelen Michaeli, bir bardak su doldurdu ve bunu Arap vekilin yüzüne çarptı.

Olayın ardından açıklama yapan Galib Mücadele, böyle bir olayın İsrail Parlamentosu'nda daha önce hiç görülmediğini belirterek, "Ben onun şeref ve statüsüne saldırı anlamına gelecek bir şey söylemedim. Sürekli sözümü kestiği için sadece 'Lütfen çeneni kapar mısın' dedim." diye konuştu.

Anastassia Michaeli ise "Bir kadının toplum içinde küçük düşürülmesi devri geçti. Yükselen ateşi düşürmenin en iyi yolu sudur. Bir parlamento üyesi için, kadına karşı şiddet sebebiyle tutuklanmaktansa bedelini su ile ödemek daha iyidir." dedi.

Meclis Başkanı Reuven Rivlin, Anastassia Michaeli hakkında disiplin soruşturması başlatacaklarını açıkladı. Michaeli'yi, partisi Evimiz İsrail de ser şekilde eleştirdi, parlamentonun adabına yakışır şekilde hareket etmesini istedi. Parti, Mücadele'yi de Michaeli'yi kışkırtmakla suçladı.

Eski bir manken olan Anastassia Michaeli daha önce de cami hoparlörlerinden ezan okunmasının yasaklanmasını isteyerek gündeme gelmişti.

(CİHAN)

Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs