En Sıcak Konular

Merkel ve Sarkozy ortak stratejide anlaştı

9 Ocak 2012 17:18 tsi
Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicola Sarkozy, Euro bölgesindeki mali krizi değerlendirmek üzere başkent Berlin'de bir araya geldi.

 Federal Başbakanlık binasında yapılan görüşmeden sonra basın karşısına çıkan Merkel-Sarkozy ikilisi, mali işlem vergisi konusunda Almanya ve Fransa'nın diğer AB ülkelerine örnek olabileceğini belirtti. Merkel ve Sarkozy ayrıca Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalmasından yana olduğunu belirtti.
Euro bölgesinde devam eden mali krize çare arayışları sürüyor. Ocak ayının sonunda Brüksel'de krizle ilgili yapılacak AB Zirvesi öncesi bir araya gelen Angela Merkel ve Nicola Sarkozy, krize çözüm üretmek için acil ve kararlı davranacaklarını belirtti. Merkel ve Sarkozy, AB üyesi 27 ülkede finans işlem vergisinin yürürlüğe konulmasına sıcak baktıklarına belirtirken, Fransa Devlet Başkanı Sarkozy bu konuda diğer ülkelere örnek olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Merkel ise hükümet ortağı Hür Demokrat Birlik Partisi'nin (FDP) bu vergiye karşı çıktığını göz önünde bulundurarak temkinli onay verdi. Söz konusu verginin Euro bölgesinde yürürlüğe konulmasından yana olduğunu söyleyen Merkel, verginin tüm 27 AB üyesi ülkesinde geçerli olmasının daha da iyi olacağını sözlerine ekledi.

Almanya ve diğer AB ülkeleri bu vergiyi kabul etmese bile Fransa bu vergiyi yürürlüğe koymayı hedefliyor. Alman hükümetindeki Hıristiyan Birlik Partilerin (CDU/CSU) ortağı FDP ise bu verginin sadece Euro bölgesinde geçerli olmasına karşı çıkarak, tüm AB üyesi ülkelerde uygulanmasını istiyor.

Alman ve Fransız liderler, Yunanistan'ın Euro bölgesinde kalmasından yana olduklarını belirterek Atina'nın verdiği sözleri yerine getirmesi gerektiğini hatırlattı. Görüşmede Sarkozy ile Yunanistan'ın borçlarında yeniden yapılandırma konusunun hızlandırılmasını masaya yatırdıklarına dikkat çeken Merkel, önlem ve tedbirlerle Euro bölgesinin tüm üyelerini muhafaza etmek istediklerini söyledi.

(CİHAN)

Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,831 µs