En Sıcak Konular

Roj TV için karar günü yarın

9 Ocak 2012 16:30 tsi
Danimarka'da Roj TV hakkında açılan kapatma davasında karar, yarın açıklanacak. Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından açıklanacak kararla birlikte Türkiye-Danimarka ilişkileri yeni bir döneme girecek.


Yayın hayatına başladığı günden beri Türkiye ile Danimarka arasındaki diplomatik ilişkilerin sürekli gerginliğini korumasına sebep olan Roj TV yolun sonuna geldi mi? Danimarka yargısı 6 yıl süren soruşturma sürecinin ardından Roj TV hakkında kapatma kararı verecek mi? Davanın açılmasıyla birlikte gelişmeye başlayan ikili ilişkiler hızlanarak gelişmeye devam mı edecek yoksa iki ülke arasındaki diplomatik ilişkileri yeni bir kriz mi bekliyor? Bu sorular yarın Kopenhag Şehir Mahkemesi'nde cevap bulacak.

Yerel saat ile öğlen 13:00'te açıklanması beklenen karar öncesinde Danimarka sakin bir hava var. Bununla birlikte terör örgütü PKK'ya yakın bazı kuruluşlar sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılarla Avrupa'da yaşayan Kürtleri mahkeme önünde toplanmaya çağırıyor.

Roj TV'nin Danimarka Müdür İmdat Yılmaz, twitter üzerinden yaptığı açıklamada karar ne olursa olsun 11 Ocak günü Roj TV'nin yayınlarına devam edeceğini savundu. Mahkemenin, kapatma kararı vermesi halinde Roj TV'nin temyize gideceği biliniyor. Aksi takdirde ise Savcı Jacop Buch Jepsen davayı temyize götürecek. Her iki durumda da Roj TV'nin temyiz davası sonuçlanana kadar yayınlarına Danimarka'dan devam edebileceği belirtiliyor.

(CİHAN)

Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,769 µs