En Sıcak Konular

KCK davasına damga vuran ifade

9 Ocak 2012 15:54 tsi
Diyarbakır'da görülen KCK ana davasının 33'üncü duruşmasına Gizli Tanık X'in ifadesi damga vurdu.

Diyarbakır'da görülen KCK ana davasının 33'üncü duruşmasında sanıklarla ilgili delillerin okunmasına devam edildi. Duruşmada, sanık Osman Ocaklık ve Seyithan Şen ile ilgili dosyada yer alan gizli tanık X ile Mercek’in ifadeleri okundu. Gizli tanıklar, iki sanığın terör örgütünün milis yapılanması içinde olduklarını ve örgütün dağ kadrosuna adam gönderdiklerini söyledi. Sanık Ocaklık’ın dağa adam gönderirken ‘çörekçi’ ya da ‘fırıncı’ adıyla gönderdiği iddia edildi.

KKC'ya yönelik 14 Nisan 2009 tarihinde düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra haklarında dava açılan 104'ü tutuklu 152 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına 104 tutuklu sanıktan 95’i ile tutuksuz bir sanık katıldı. 9 sanık ise raporlu olduğu için duruşmaya katılmadı.
Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz, sanık Osman Ocaklık ile ilgili delilleri okumaya devam etti.

Dosyada yer alan delillere göre Ocaklık’ın Mikail Karakuş isimli kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde BDP mitingine katılanlarla ilgili bilgi verdiği, 'sayı 50 bini bulmadı' dediği belirtildi. Sanık Ocaklık’ın İsmail adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde ise sahte pasaport almak için 2 bin dolar ödemeyi kabul ettiği, bin dolarını PTT aracılığıyla gönderdiği ufade edildi. Ocaklık’la telefonda görüşen kişinin, bu iş için bir polis memuruyla anlaştığını ve işin o polisin nöbetçi olduğu günlerde yapacağı sözünü verdiği kaydedildi.

İŞÇİLERDEN 60 TL KESEREK KCK’YA AKTARDI İDDİASI

Dosyada telefon dinlemelerinden elde edilen kayıtlara göre, sanık Ocaklık’ın BDP’de görevli olduğu ve çalışan işçilerden 60 TL kesinti yaparken KCK’ya aktardığı iddia edildi. Mahkeme başkanı Yılmaz, bu konu ile ilgili sanığın Devrim Öner ile yaptığı telefon görüşmelerinin kayıtlarını okudu.

Telefon görüşmesine göre, işçilerin parasını yatırmak için bankaya giden Devrim Öner’i arayan Ocaklık, 60 TL kesinti yapılmasını istiyor. Ocaklık, komisyonun (KCK) böyle bir karar aldığını anlatıyor. Ocaklık, “O parayı kesinti yap, ödeme. Onu ben elden ödeyeceğim, komisyonun yeni kararıdır.” dediği iddia edildi.

YOLAÇAN: 3 KİŞİYLE DAĞA GİTMEK İÇİN OCAKLIK’IN FIRININDA BULUŞTUK

Dosyada sanık Osman Ocaklık’ın terör örgütünün dağ kadrosuna adam gönderdiğine yer verildi. Dosyada Hanefi Yolaçan isimli bir kişinin Ocaklık hakkında, “Beni dağa götürmeleri için fırıncıya gönderdiler. Orada dağa gitmek için bekleyen 3 kişi daha vardı. Kimliklerimizi alıp biletlerimizi keserek gönderdiler. Beni örgüte kazandıran ve gönderen Osman Ocaklık’tır.” dediği belirtildi.

Sanık Ocaklık ise Yolaçan’ın ifadesi ile ilgili yargılandığını ve dosyasının Yargıtay’da olduğunu söyledi.

Mahkeme, sanıklardan Seyithan Şen ile ilgili de delilleri okudu. Dosyadaki gizli tanıklardan X, Şen’in terör örgütü PKK’nın Amed eyaletinin dağ kadrosuyla irtibatlı olduğunu ve Gap Adanalı kod adını kullandığını söyledi. Sanık Şen, 2007 yılında örgüte yardım ve yataklıktan yargılandığını ve örgüte eleman temin etmeye çalıştığını anlattı.

Gizli tanık Mercek ise sanık Şen’in Sur ilçesinde KCK milislik yapılanması içinde örgüte adam kazandırma çalışması yaptığını söyledi.

MAHKEME AVUKATLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu arada duruşmayı yürüten mahkeme heyeti, bir önceki duruşmada sanıklarla birlikte duruşmayı terk eden avukatlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Mahkeme daha önce de avukatlar hakkında 2 kez suç duyurusunda bulunmuştu.


Duruşmada söz alan Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, kendileri hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasının mesleklerine açık müdahale olduğunu ve meslekle bağdaştıramadıklarını söyledi. (CİHAN) 

Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,493 µs