En Sıcak Konular

Guardian: 'Şahin general bombalıyor!'

19 Haziran 2007 08:25 tsi
Guardian: 'Şahin general bombalıyor!' Türk ordusunun Kuzey Irak’a yönelik muhtemel sınır ötesi operasyon hazırlıkları bütün hızıyla sürerken, teröristlerin yuvalandığı Kandil Dağı’nda da büyük bir hareketlilik yaşanıyor. PKK’lılar kampları boşaltarak Irak’ın içlerine k

PKK’lı teröristler Türk askerinin her an sınırı geçeceği korkusuyla kampları boşaltarak Irak’ın içlerine kaçıyor. Kalan teröristler, aynı yerde bir geceden daha fazla durmuyor.

Türk ordusunun Kuzey Irak’a yönelik muhtemel sınır ötesi operasyon hazırlıkları bütün hızıyla sürerken, teröristlerin yuvalandığı Kandil Dağı’nda da büyük bir hareketlilik yaşanıyor. PKK’lılar kampları boşaltarak Irak’ın içlerine kaçıyor. Kalan teröristler ise, aynı yerde bir geceden daha fazla durmuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’a yönelik muhtemel sınır ötesi operasyon hazırlıkları bütün hızıyla sürerken, teröristlerin yuvalandığı Kandil Dağı’nda da hareketlilik yaşanıyor. PKK’lı teröristler kampları boşaltarak Irak’ın içlerine kaçıyor. Kalan teröristler ise, aynı yerde bir geceden daha fazla durmuyor.

Terör örgütü PKK’nın sözde yöneticisi Cemil Bayık’la saklandığı Kandil Dağı’nda görüşen İngiliz Guardian gazetesinin muhabiri Michael Howard, Kandil Dağı’ndaki kampların boşaltıldığını iddia etti. Kısa bir süre öncesine kadar PKK’nın ana kamplarının Kandil Dağı’nda bulunduğu ifade edilen haberde, terör örgütü PKK kaynaklarına göre şimdi bu kampların çoğunun boşaldığı, hareket halindeki teröristlerin ise aynı yerde bir geceden fazla kalamadığı vurgulandı.

Irak’tan yönetiliyor

PKK’nın Türkiye’nin yanı sıra ABD ve Avrupa Birliği tarafından terörist bir örgüt olarak kabul edildiğinin altını çizen Guardian, Kuzey Irak’ta hafif silahlarla donatılmış 2 ila 3 bin arasında teröristi bulunan PKK’nın teröristlerinden çoğunun Türkiye topraklarında olduğunu belirtti. Ancak gazete, stratejik kararlar veren örgütün sözde yöneticilerinin Kuzey Irak’ta üslenmiş olduklarını yazdı.

“Şahin General”

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt için “şahin general” ifadesi kullanılan haberde, geçen birkaç hafta içinde Türk ordusunun, Irak topraklarındaki şüpheli noktaları top ateşine tuttuğu ve Irak’a küçük boyutta birkaç giriş yaptığı ifade edildi. PKK’nın geçen hafta sözde ateşkes ilan ettiği yönündeki haberleri de yalanlayan terör örgütü yöneticisi, “geçen yıl ilan edilen tek taraflı ateşkesin hâlâ yürürlükte olduğunu” öne sürdü.

Türkiye

 



Bu haber 340 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,841 µs