En Sıcak Konular

Aydın Menderes'in büyük sırrını açıkladı

9 Ocak 2012 10:17 tsi
İki hafta önce hayatını kaybeden Aydın Menderes'in eşi Ümran Menderes, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ümran Menderes, "Post modern darbe" olarak tanımlanan 28 Şubat sürecinde eşine "2'inci Roosevelt" olursun denilerek, Başbakanlık teklif edildiğini, ancak bunu ciddiye almadıklarını söyledi.
Menderes, ismini vermek istemediği bir milletvekilinin 2 yıl önce gelerek, "Demirel bile bu konuyu biliyordu. Neden Aydın Bey bunu istemedi" diye çıkıştığını aktardı.

28 ŞUBAT

Bir gazeteye röportaj veren Ümran Menderes 28 Şubat’ta yaşadıklarını şöyle anlattı: “O dönem Ayaş'taydık. Bir duyum almıştık. Hatta Aydın'ın özel minibüsü gümrükten çıkmamış göründüğü için kullanılmıyordu. Belediye Başkanı Melih Gökçek bize engelliler için kullanılan belediye otobüslerinden tahsis etti. Rahmetli Erbakan'ı Başbakanlık Konutu'nda ziyarete gittik. Aydın içeride görüşürken, benim telefonuma "Efendim asker, yakında bir uyarıda bulunacak" yönünde mesaj geldi. Ben onu özel kaleme verdim. Orada sanıyorum Erbakan'a yakın emekli albay vardı, onun duyumu olmamış. Konu öylece kaldı ama bir iki gün sonra da tanklar Sincan'a yürüdü.”

Menderes, Süleyman Demirel’in eşi Aydın Menderes’i son birkaç yılda üzdüğünü dile getirdi.

Roosevelt kimdir?

ABD'nin 32'nci başkanı olan Franklin Delano Roosevelt, 4 kez seçilerek en uzun süreyle görevde kalan başkan olarak tarihe geçti. New York'un eski ve zengin ailelerinden Roosevelt ailesinin üyesi olan Franklin Delano Roosevelt, ABD'nin 26. Başkanı olan Theodore Roosevelt'in de akrabasıdır. 1921 yılında o dönemde çok büyük salgın halinde olan çocuk felcine yakalanarak bacakları felçli kalan Franklin Delano Roosevelt, ABD tarihine engelli olan tek başkan olarak da adını yazdırdı. 1928 yılında New York eyaletine vali seçilmeyi başaran Roosevelt, 1932 seçimlerinde ABD'nin 32. Başkanı olarak seçildi.

Roosevelt işbaşına geldiğinde ABD 1929'dan beri Büyük Buhran adı verilen tarihinin en büyük ekonomik çöküntüsünü yaşamaktaydı. Nüfusun yüzde 25'i işsizdi. 2 milyon Amerikalı evsiz barksız kalmıştı. Roosevelt Yeni Düzen (New Deal) adıyla anılan çok yönlü bir yeniden yapılanma programı geliştirdi ve 1930'ların sonuna doğru ABD ekonomisi tekrar rayına oturup, hızla büyümeye başladı. Roosevelt, 1939 yılında patlak veren II. Dünya Savaşı'na ABD'nin başkanı olarak girip 1945'te savaşın son yılında aniden hastalanarak görevi başında öldü.

Ajanslar

Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,023 µs