En Sıcak Konular

Vatandaşlar Gül'e en çok ne sordu?

9 Ocak 2012 09:11 tsi
Cumhurbaşkanlığı tarafından yıl başı itibariyle hayata geçirilen “Cumhurbaşkanı’na sorun” uygulaması, yoğun ilgi görüyor. Gül'e birbirinden ilginç soru yağıyor..

Halkı devletin zirvesiyle aracısız irtibata geçirmek için başlatılan uygulamaya bir hafta içinde yüzlerce kişi soru gönderdi. Gündemdeki konulardan Gül ailesinin özel yaşamına kadar pek çok konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorular iletildi.

Anayasa çalışmalarından öğretmenlere kadro taleplerine, engellilerden emeklilerin sorunlarına kadar hemen her konuda sorularını Cumhurbaşkanı Gül’e ileten vatandaşlar, hayli ilginç sorular da yönelti.

Uygulamaya katılanların en çok ilgi gösterdiği konular; anayasa çalışmaları, terörle mücadele, öğretmen atamaları ve engellilerin istihdam sorunları oldu.

Uludere’de 35 köylünün yaşamını yitirmesine yönelik sorular gönderen çok sayıda kişi Cumhurbaşkanı Gül’den olayın takipçisi olmasını istedi. Gül’e, yargılaması devam eden darbe planı iddialarıyla ilgili de soru yönetilti.

‘Çocuklarınız sizi dinlemeyip üzüyor mu?’

Türkiye’nin önemli gündem maddelerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül’e özel hayatıyla ilgili de sorular yöneltilti. Cumhurbaşkanı Gül’ün bir gününün nasıl geçtiğini çok merak ettiğini söyleyen bir kişi, “Merhaba! sorum şu, ya da isteğim diyeyim; Cumhurbaşkanımın ya da eşinin bir günü nasıl geçiyor. Cumhurbaşkanımın bir günü boyunca yanında olup gözlemlemek isterim. Sıradan bir vatandaş olarak çok istiyorum” diyerek misafir olma isteğini iletti.

‘T.C. Aşkı’ rumuzuyla sisteme giriş yapan başka bir kişi ise, Cumhurbaşkanı Gül’e şu soruları yönetti:

-Sayın Cumhurbaşkanım! hep merak etmişimdir; Cumhurbaşkanları maaşını nelere harcar? Mesela ben vatandaş olarak ev kirası öderim, Cumhurbaşkanları Çankaya Köşkü’ne kira öder mi? Mutfak giderlerini kendileri mi karşılar yoksa devlet mi? Örneğin tatil için erken rezervasyon indirimlerini takip ederler mi?

Cumhurbaşkanı Gül’ün özel yaşantısını çok merak eden Ata Gündüz Kurşun isimli kişi de,

-Sayın Cumhurbaşkanım! ben sizin özel yaşantınızı merak ediyorum. Mesela Abdullah Gül evde nasıldır? Ayrıca tek başınıza veya ailenizle Köşk’ten dışarıya çıkma şansınız oluyor mu? Giderseniz, nerelere gidiyorsunuz? Bu arada çok şık giyiniyorsunuz. Hayrunnisa Hanım size bu konuda yardımcı olur mu? sorusunu yöneltti.

‘Messs’ rumuzu ile sisteme giren başka bir kişinin, “Sayın Cumhurbaşkanım! çocuklarınız büyüdüğü halde sizin sözünüzü dinlemeyip üzdükleri zaman oluyor mu? Saygılar.” sorusu dikkatlerden kaçmadı.

‘Gerçekleştiremediğiniz hayaliniz var mı?’


‘Bilgin’ ismiyle soru gönderen bir diğer kişi ise Cumhurbaşkanı Gül’e hayallerini sordu: “Hayatta yapmak isteyip de yapamadığınız hayaliniz var mı? Kendinizi kısıtlanmış baskı altında hissediyor musunuz? Sinirlendiğiniz hiç oldu mu ses tonunuz hiç yükselmiş midir?”

İbrahim Kapucu da Gül’e Cumhurbaşkanlığı döneminde anne ve babasını Köşk’te ağırlayıp ağırlamadığını sordu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından 2012 başından itibaren başlatılan uygulama, herkese açık. Cumhurbaşkanına soru sormak isteyen vatandaşlar, http://cbsorun.tccb.gov.tr/sorular sayfasına girerek kendi belirledikleri rumuz ve mail adresleriyle sorularını iletebiliyor. Her posta adresi için tek dönemde sadece bir soru sorma hakkı verilen uygulamada, 300 karakter sınırlaması getirilmiş. Ziyaretçiler oylama ekranında yer alan ‘beğendim’, ‘beğenmedim’ seçenekleriyle sorulara oy verebiliyor. Dönemin üçüncü periyodunda tarafından en çok ilgi gören sorunun sahibi, Çankaya Köşkü’ne davet edilerek sorusunu bizzat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sorma fırsatı yakalayacak.

haber7



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs