En Sıcak Konular

Rus uçak gemisine Suriyeli yetkililerden ziyaret

9 Ocak 2012 08:29 tsi
Suriye Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Davut Raciha, Tartus limanına demirleyen Rus uçak gemisi Kruvazör Kuznetsov'u ziyaret etti. Korgeneral Raciha, geminin taşıdığı silah ve mühimmatın yanı sıra teknik yapı hakkı

Suriye'de kriz dokuzuncu ayını geride bıraktı. Rusya, Şam yönetimi üzerinde uluslararası baskının arttığı dönemde bir uçak gemisini Tartus'a gönderdi. Moskova'nın attığı bu adım, şiddet olaylarının başladığı ilk günden itibaren Şam yönetiminden yana tavır alan Rusya'nın Suriye'ye açık bir desteği olarak değerlendiriliyor.

Rus savaş gemisinin Tartus limanına demir atmasının ardından ilk ziyaret dün Korgeneral Davut Raciha'dan geldi. Raciha, Tartus limanındaki Kuznetsov'un bölümlerini gezerek incelemelerde bulundu.

Raciha, yaptığı açıklamada, Rusya ve Suriye arasındaki ilişkilerin saygı ve işbirliğine dayalı olduğunu ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin bölgedeki ve dünyadaki barışa hizmet ettiğini savundu. Raciha, "Rusya'nın Suriye'nin yanında yer alması onur verici bir tutumdur. Rusya'nın Suriye'nin maruz kaldığı komplo karşısında değişmez tutumuna inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye Büyükelçisi Uzmatullah Kulmukhametov ise, Rus uçak gemisinin Suriye sahillerine gerçekleştirdiği ziyaretin iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin göstergesi olduğunu söyledi. Rus Büyükelçi; "Bu ziyaret ayrıca Rusya'nın Suriye'deki gelişmelere verdiği önemin bir göstergesidir. Öte yandan Rusya, halkın demokrasi ve daha iyi yaşam ideallerinin gerçekleştirilerek Suriye'deki durumun tabii seyrine dönmesine önem veriyor. Aynı zamanda dış müdahale olmadan kimden gelirse gelsin her türlü şiddet durdurulmalı" diye konuştu.

Korgeneral Raciha'yi gemi ziyaretinde Rusya'nın Şam Büyükelçisi Uzmatullah Kulmukhametov, Kuzey Denizi Donanma Komutanı Yardımcısı, Deniz Tümeni Komutanı, gemi komutanının yanı sıra birçok subay karşıladı.

CİHAN



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs