En Sıcak Konular

'AKP, Öcalan'a yönelik tecridi kaldırmalı'

8 Ocak 2012 17:43 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti çalışmaları kapsamında Şırnak'ın Silopi ilçesine geldi. Partiler tarafından karşılanan Demirtaş, Laleş Kültür Merkezi'nden düzenlenen toplantıya katıldı.



Parti çalışmaları kapsamında üyelerle bir araya gelen Demirtaş, bir bölümü basına kapalı yapılan halk toplantısına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Demirtaş, Silopi ilçesine parti çalışmaları için ziyarette bulunduklarını söyledi.

Demirtaş, "AK Parti hükümetinin Şırnak ve ilçelerine özel bir yaklaşımı var. Daha önce seçimden birkaç ay önce İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bu bölgeye ziyaret yaptıktan sonra 'bizim Hakkari ve Şırnak ile ilgili özel planlamalarımız var. Zamanla bunları hayata geçireceğiz' demişti. Bu özel politikalarının programlarının ne olduğunu biz aşağı yukarı tahmin ediyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada çok daha iyi anlaşılmıştır. Özellikle Şırnak'tan neredeyse seçilmiş hiç bir temsilci bırakmadılar. Tamamına yönelik bir tutuklama operasyonu seçilmiş arkadaşlara yönelik siyasi bir soykırım ama aynı zamanda kesintisiz bir şekilde askeri operasyonlar kar kış demeden sürekli olarak bir teyakkuz halinde burada halkın evlatlarını cenazelerini halka teslim ederek bir politika ortaya koydular. Yine en son Roboski (Ortasu) katliamı botan ile ilgili, Şırnak ile ilgili planlarının ne olduğunu ortaya koymuştur. Bunu geçen yıl bakanın kendisi burayı gezdikten sonra söylemişti. O günden beridir, o açıklamadan bu yana buraya nefes aldırılmamıştır. Gece gündüz operasyon siyasi tutuklamalar çocuğundan gencinden kadınından yaşlısına kadar herkese ağır bir baskı herkesi korkutmak yıldırmak için büyük bir kapsamlı politika uyguluyor." diye konuştu.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, "Sayın Öcalan'a dönük aylardır sürdürülen hukuksuz tecriti asla kabul etmediğimizi her fırsatta ifade ettik. Sizler de nasıl bir iradeyle tecrite karşı durduğunuzu bugüne kadar tepkileriniz ile ortaya koydunuz. Buradan bir kez daha altını çizerek belirtmek istiyorum. Daha düne kadar heyetlerinizi göndererek görüşme yaptınız. Protokolleri imza aşamasına getirdiniz. Daha düne kadar Kürt sorununun ve barış meselesinin çözümünde muhatap aldığınız kişiye karşı bugün böylesine bir saygısızlığı biz kabul etmiyoruz. AK Parti hükümetinden bu konuda açıklama bekliyoruz. Düne kadar görüştüğünüz ciddiye aldığınız bir siyasi muhatapla bugün tekrar görüşmemenizin nedeni nedir? Hükümet bunu açıklamak zorundadır ve bu tecriti hem derhal bitirmek, sağlığı özgürlüğü ile ilgili tedbirleri almak hükümetin görevidir, sorumluluğudur. Tecrit bitmeden sağlık bir müzakere süreci başlamadan AK Parti'nin kürt sorununu çözme niyetinin olmadığını herkesin bilmesi lazım." şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,282 µs