En Sıcak Konular

PKK Şahin'den çok rahatsız

8 Ocak 2012 10:13 tsi
PKK Şahin'den çok rahatsız İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Nokta operasyonlarla PKK'nın dağ kadrosuna darbe indirdi. Bakan Şahin'in bu başarısı BDP ve PKK'nın hedefi haline getirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, güvenlik güçlerini koordineli bir şekilde tüm unsurlarıyla terörle mücadelenin içine katmayı başardı. Nokta operasyonlarla PKK'nın dağ kadrosuna darbe indirdi. KCK'nın büyük şehirlerdeki etkisini azaltan operasyonlara imza attı. Bakan Şahin'in bu başarısı BDP ve PKK'nın hedefi haline getirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, göreve geldikten sonra güvenlik güçlerinin koordineli bir şekilde terörle mücadelenin içine katmayı başardı. Jandarma ve polis özel harekat timlerine nokta operasyonlar yaptırarak PKK'nın dağ kadrosuna büyük darbe indirdi.

Kazan Vadisi başta olmak üzere teröristlerin yoğun olarak bulundukları bölgeler temizlenirken, terör örgütünün kış aylarını geçirmek için yiyecek ve silah depoladığı mağaralar da bulunup imha edildi. Terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya karşı yürütülen başarılı operasyonlarda PKK özellikle büyükşehirlerde eylem yapmakta zorlanmaya başladı. Şahin'in başarılı performansı ve terörle mücadeledeki etkinliği, BDP'li milletvekillerinin İçişleri Bakanı Şahin'i hedefine almasına neden oldu. Terörle mücadelede sadece operasyonel olarak değil, bölge halkına yönelik verdiği mesajlarıyla da PKK'nın ideolojik saplantısını ortaya koyarak terör örgütünün bölgeden soyutlanmasını sağlayan Bakan Şahin, kan ve gözyaşından beslenen grupların hedefi haline getirildi. Hatta Şahin'in başarısı, BDP tarafından hakkında gensoru önergesi verilmesine bile neden oldu.

HALKIN SİNDİRİLMESİ ENGELLENDİ

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan ile diğer partililer, Meclis Genel Kurulu'nda bunu açıkça dışa vurdu. İçişleri Bakanı Şahin'i hedef haline getiren BDP'nin rahatsızlığının temelinde, terörle mücadelede etkin adımların atılmasının yattığı belirtildi. Terörle mücadeledeki başarı BDP'nin bölge halkı üzerindeki korku ve sindirme politikasını kırarken, parti de eylemlerinde umduğu desteği bulamamaya başladı. Terör örgütünün ideolojik yapısını her konuşmasında vurgulayan Şahin'in bu açıklamaları PKK'yı olduğu kadar taban bulmakta zorlanan BDP'yi de rahatsız etti.

KOORDİNASYON BAŞARISI

Şahin'in, terörle mücadeledeki başarısının altında istihbarat ve güvenlik güçleri ile mülki amirler arasındaki koordinasyonu sağlaması yatıyor. Bakan Şahin'in direktifleri doğrultusunda bölgede etkili olan jandarma ve emniyet özel harekat timlerinin valiler ve kaymakamlarla koordineli ve hızlı bir şekilde nokta operasyonlar yapmasını sağladı. Kazan Vadisi'nde yapılan başarılı operasyonla PKK'nın üst düzey sorumluları ele geçirilmiş ve terör örgütü çok büyük kayıplar vermişti. Güvenlik güçleri yine Cudi Dağı'nda 7 katlı bir mağaraya yaptığı baskında teröristlerin kış için hazırladığı yiyecek ve silahlar ele geçirilmişti. Asker-polis işbirliği terörle mücadelede Bakan Şahin'in çizdiği hedefler doğrultusunda başarılar getirdi. Kazan Vadisi, Kavaklı Deresi, Cudi Dağı'nda bulunan sığınaklar 4 ay içerisinde şehir yapılanmasıyla birlikte çökertildi.

Askerle öğle yemeği

Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri için Kars'a giden Bakan Şahin, 'Şüphesiz 1915'te yaşanan acı büyük ama kahramanlık örneği. Sadece Kars iline ait değil bütün ülkenin, bütün milletin ortak hareketi ve ortak hatırasıdır' dedi. Şahin, İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı da ziyaret ederek, askerlerle öğle yemeği yedi ve sohbet etti.

ŞEHİR YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ

BDP'nin, Şahin'i hedef seçmesinin altında yatan bir diğer sebep ise özellikle İstanbul, Adana, İzmir gibi büyükşehirlerde yaptığı eylemlerine destek veren terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya karşı yürütülen başarılı operasyonların olduğu belirtiliyor. Terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK son dalga operasyonları ile çok büyük yara aldı. Bu durum en fazla da BDP'yi rahatsız etti. BDP, şehirlerde alanları dolduramama sıkıntısı yaşıyor. KCK operasyonları ile özellikle İstanbullular rahat nefes aldı. Örgüt ile bağlantısı kesilen KCK yöneticilerinin provokasyonları ile gece araç kundaklamalar, molotoflu saldırılar artık neredeyse durma noktasına geldi.

yenişafak

Bu haber 1,117 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs