En Sıcak Konular

Danıştay saldırısının kamera düğümü çözüldü

8 Ocak 2012 09:35 tsi
Danıştay saldırısının kamera düğümü çözüldü
Danıştay saldırısı sonrası kamera görüntülerinin silindiği yönündeki bilirkişi raporları üzerine başlatılan soruşturmada düğüm 6 yıl sonra çözüldü.

Binanın güvenliğini sağlayan OYAK Güvenlik çalışanlarının hard-disk yalanını baz istasyonu incelemesi ortaya çıkardı. 7 kişi tutuklandı.

Danıştay saldırısı soruşturmasında binanın güvenliğinden sorumlu OYAK Güvenlik şirketinin kamera kayıtları incelemesinde gözaltına alınan 9 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından sorgulandı. Tutuklanma talebiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen 8 kişiden 7'si tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Tutuklamada, OYAK Güvenlik tarafından 17 Mayıs 2006'da tutulan tutanak yalanının baz istasyonu incelemesi sonucu yalan olduğunun ortaya çıkması etkili oldu. Olay günü hard-diski takmak için gittiklerini ancak olay sonrası yaşanan kargaşadan dolayı takamadıklarını tutanakla ispat etmeye çalışan teknisyenlerin o gün Balgat'taki ofislerinden hiç dışarı çıkmadıkları ortaya çıktı.

16 MAYIS 2005 KRİTİK GÜN

21 Nisan 2010'da İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, TÜBİTAK'ın sunduğu 'kayıtlardaki görüntülerin silindiği' yönündeki bilirkişi raporu üzerine Ergenekon savcılarının talimatıyla polis harekete geçmişti. Bilirkişi raporlarında şu değerlendirmeler yer almıştı:

2005'TE 4 ARIZA: Sahte log kayıtlarının tutulmasının yanı sıra bozulan hard-disk yerine yenisi takılmadı. 2005'te saldırı gününe kadar 4 kez arıza veren Danıştay güvenlik sisteminin bağlı bulunduğu hard-disk, tamiri esnasında yenisiyle değiştirildi. Ancak son arızasını 11 Mayıs'ta veren hard-disk, kısa sürede onarılıp yerine takıldı.

YERİNE YENİSİ TAKILMADI: Avukat Alparslan Aslan'ın Danıştay üyelerine yönelik saldırısından bir gün önce sökülen hard-disk'in yerine yenisi takılmadı. Daha sonra sökülen hard-disk üzerindeki 16 Mayıs'a ait görüntüler geri dönüştürülmeyecek şekilde silindi. Silinen görüntüler incelemeye göre sadece 16 Mayıs gününe ait. Hard-diskin silinme işlemi sırasında yerine yenisi takılmadı.

60 SAYFALIK BİLGİ NOTU

OYAK Güvenlik Genel Müdürü O.Ç. ve 4 teknisyene sökülen hard-disklerin yerine neden daha önce yaptıkları gibi yeni hard-diskin takılmadığı soruldu. Hard-diskin onarımını bekledikleri için takılmadığını söyleyen şüpheliler, ikinci gün takacaklarını ancak saldırı nedeniyle takamadıklarını iddia etti ve olay yerine gittiklerini belgeleyen bir tutanağı polise sundular.

4 teknisyenin imzasını taşıyan tutanağa göre 17 Mayıs'ta olay yerine gidilmiş ancak karmaşa nedeniyle hard-diskin takılamadığı beyan edilmiş. Tutanağı inceleyen polis gözaltındaki 4 teknisyenin cep telefonlarının olay günü nerede sinyal verdiğini incelemeye aldı. Gelen sonuçlarda teknisyenler B.D., S.A., M.A. ve M.K.'nın o gün olay yerine hiç gitmedikleri, şirketin Balgat'taki ofisinde oldukları ortaya çıktı.

Operasyon esnasında gözaltına alınan kişilerin işyerlerinde yapılan aramalarda 60 sayfalık bilgi notu çıktı. Oyak Savunma ve Güvenlik Sistemleri Genel Müdürlüğü'nde hazırlandığı iddia edilen bilgi notunda; bilirkişilerin raporunun ardından gözaltına alınması beklenen kişilere yönelik olarak sorguda söylemeleri gerekenler ve bu raporları çürütme taktikleri yer alıyor.

Akşam




Bu haber 1,131 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,012 µs