En Sıcak Konular

Eski MHP'lilerden MHP'ye terör eleştirisi

18 Haziran 2007 18:05 tsi
Eski MHP'lilerden MHP'ye terör eleştirisi Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz ve Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'ten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ( MHP) terör konusunda sert eleştiri geldi. İşte Öksüz ve Gökalp'in MHP'ye eleştirileri..

Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz ve Tarım ve Köyişleri eski Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'ten Milliyetçi Hareket Partisi'ne ( MHP) terör konusunda sert eleştiri geldi. Enis Öksüz, " 'Öcalan'ı asacağız' deyip kurtarmışlardır. Hem de iki defa kurtarmıştır sayın Bahçeli." derken Hüsnü Yusuf Gökalp ise "MHP'nin terör konusundaki hassasiyeti ancak ve ancak şehit verdikten sonra oluyor." şeklinde konuştu. 
 
Eski MHP'li Enis Öksüz ve Hüsnü Yusuf Gökalp, Demokrat Parti'den milletvekili adayı oldu. Her iki aday bugün Demokrat Parti'nin İstanbul'da düzenlediği toplantıda diğer adaylarla biraraya geldi. Lüfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Demokrat Parti milletvekili adaylarının tanıtım toplantısı öncesi CİHAN'ın sorularını yanıtlayan Enis Öksüz ve Hüsnü Yusuf Gökalp, terör konusunda eski partileri MHP'ye tepkilerini dile getirdi.

Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz, MHP yönetiminin demokrasi ile bir ilgisinin bulunmadığını öne sürerken, Devlet Bahçeli'yi kastederek, "Parti içi demokrasi istemedi." dedi. Hükümette bulundukları döneme işaret eden Öksüz, "Hiçbir kanun tasarısı Meclis grubuna getirilmedi. Ben yaptığım mücadelede hep haklı çıktım, bütün millet bunu gördü. Verdikleri sözler tutulmamıştır. 'Öcalan'ı asacağız' deyip kurtarmışlardır. Hem de iki defa kurtarmıştır sayın Bahçeli. Hem komisyonu çekmek suretiyle hem de Meclis'e götürmemek suretiyle. Şehitlerin kemiği sızlamıştır. Analar ağlamıştır. Şimdi onu istismar ederek, yükseleceklerini iddia ediyorlar. Millet bu filmi gördü. İkinci defa görmeyecek. MHP'de bir yönetim sorunu vardır. Yönetimde işgal sorunu vardır. Öyle bir işgalki tabandan kopuktur. Verdikleri sözler tutulmamıştır. Derviş'e teslim olmuşlardır, IMF'ye teslim olmuşlardır, 'AB devlet politikasıdır' deyip boyun eğip yol açmışlardır." şeklinde konuştu.

Yeni partisinin baraj problemi olmadığını savunan Enis Öksüz, "Ben MHP'deyken de baraj sorununu düşünmedim. Vatanımıza, milletimize, dosdoğru adam gibi hizmet edebilmeyi düşündüm. Aynı düşünceyi burada da muhafaza ediyorum. Burası denenmemiştir. Ama orası denenmiştir. Denenmişi bir daha denememek kültürümüzün ve bilimin gereğidir. Onun için DP'yi seçtik." dedi.


-HASSASİYET ŞEHİT GELDİKTEN SONRA ORTAYA ÇIKIYOR-


Demokrat Parti Sivas Milletvekili adayı Hüsnü Yusuf Gökalp de eski partisi MHP'yi terör konusunda eleştirdi. MHP'nin terör konusundaki hassasiyetinin şehitler geldikten sonra olduğuna işaret eden Gökalp, "Asıl önemli olan şehit vermemektir. Asıl önemli olan o dağdakileri temizlemektir. Bunu hassasiyet olarak kabullenemeyiz. Tabiki şehit olduğu zaman herkes ağlıyor üzülüyor, ama buradan herhangibir sonuca gidilemiyor. Ovadaki insanımızın dağa çıkışının önlenmesi için proje üretilmesi gerekir. Sayın Mehmet Ağar diyorki, 'Musul ve Kerkük meselesi Ankara'da halledilir. Washington'da veya Brüksel'de değil. Ama bunlar yıllarca maalasef dışardan çözüm beklediler. Artık bunun lafı değil iş yapmak lazım. İş yapan yok. Demokrat Parti terörün kökünü kazıyacak. Artık yeter diyoruz. Şehit cenazeleri artık gelmesin. Yavrularımız hain kurşunlarla şehit olmasın. Onun için buradayım, inanarak buradayım" şeklinde konuştu.

Anlaşamadıkları bazı projeler nedeniyle MHP'den ayrıldığını belirten Gökalp, "Herşey üretimden geçiyor. Üreten, üretitğini işleyen, paçarlayan, üreterek zengilenşen ülke diyorum. IMF ile kendi çıkarlarını iyi tartışan bir ülke diyorum. AB dayatmaları karşısında dik durabilen bir ülke diyorum. Anlaşamadığımız noktalar bunlardır. Anarşinin kökünü kazımak, şehirlerimizi, sokakları alıp asıl sahibine vermek için buradayız. Çünkü 30 senedir bu anarşi devam ediyor. Anarşinin, terörün 1994-1997 arası kökünü kazıyan sayın Mehmet Ağar'dır. Bu konuyu çok iyi bilen projeleri olan, yaptıkları yapacaklarının garantisi olan bir liderle beraberiz." dedi.

"Baraj sorununuz var mı?" şeklindeki soruya ise Gökalp esprili bir şekilde yaklaşarak, "Evet baraj sorunumuz var. Keban'ın üzerine 10 baraj daha yapacağız. Barajlar bizim sorunumuz. Barajlar yapacağız düz ovanın hepsini sulayacağız. Düz yemyeşil olacak." şeklinde cevap verdi.
 
zaman



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs