En Sıcak Konular

Yunan bankaları hisselerini satışa çıkarıyor

7 Ocak 2012 14:24 tsi
Yunanistan'da, borçların kırpılması planının (PSI) uygulanması öncesinde sermaye arttırımını hedefleyen Yunan bankalarının dış ülkelerdeki hisselerini satışa çıkardığı bildirildi.



Yunan medyası, zor durumda bulunan Yunan bankalarının, PSI programıyla uğrayacakları zararlarını dış ülkelerdeki hisselerini satarak kapatmayı amaçladıklarını duyurdu.

Atina'da yayımlanan haftalık To Vima gazetesi, Yunan bankalarının, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkedeki banka hisselerinin satışını bir "can simidi" olarak gördüğünü belirttiği haberinde, Yunan National Bank of Greece'in (NBG), Finansbank'daki hisselerini satış listesine aldığını yazdı.

Proto Thema gazetesi de, Yunanlı bankacıların bu satışlardan, yeniden sermayelendirilme çabalarına önemli katkı sağlayacak 4-5 milyar avro gelir sağlamayı hedeflediğini belirttiği haberinde, bu çerçevede Alpha-Eurobank'ın Türkiye'deki hisselerini, Pireos Bank ve Agricultural Bank of Greece'nin de Mısır, Romanya ve Avustralya'daki hisselerini satışa çıkardığı duyurdu.

Proto Thema, IMF'nin, PSI uygulamasıyla ilgili değerlendirmelerinde, sözkonusu uygulamanın ardından Yunan bankalarının 40 milyar avroluk ek sermayeye ihtiyacı olacağını bildirdiğini kaydettiği haberinde, son dönemde 5 milyar avroluk tahvil satışı yapan dört büyük yerel bankanın pratik olarak daha fazla sermaye arttırımına gitmelerinin mümkün olmadığını ve sadece hisse satışlarından belirli bir gelir sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

Gazeteye açıklama yapan üst düzey Yunanlı bir bankacı ise, Yunan bankalarının satışlarda geç kaldığını, küresel ekonomik krizde bugün varılan aşamada bunkaların hisselerini satıp satamayacağının, satsalar bile bundan ne kadar gelir sağlayacaklarının meçhul olduğunu söyledi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, daha önce de Eurobank'ın 490 milyon avro karşılığında Polbank'daki hisselerinin yüzde 70'ini, Marfin ve Kıbrıs Bankası'nın da Avustralya'daki hisselerini sattığı bildirilmişti.

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,458 µs