En Sıcak Konular

Üskül: "AK Parti'nin vitrin malzemesi değilim"

18 Haziran 2007 17:39 tsi
AK Parti Mersin 2. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Zafer Üskül, AK Parti'nin vitrini olmadığını belirterek, "Vitrin malzemesi olmak hoş bir şey değil. Hatta bu ifade bütün partilerdeki adaylar için aşağılayıcı bir ifade." dedi.

Parti binasında soruları cevaplayan Üskül, sadece AK Parti'ye değil, diğer partilere de katılanlar için bu deyimin kullanılmamasını tercih ettiğini söyledi. Mersin'de seçim çalışmalarına devam eden Üskül, rakip partileri ziyaret etti. İlk olarak MHP il başkanlığını ziyaret eden Üskül, siyaset tarzının değiştirilmesi gerektiğini belirterek, siyasi partilerin birbirlerini kötülemek yerine hizmeti özendirmesi gerektiğini kaydetti. Diğer partilere de ziyaret gerçekleştireceğini ifade eden Üskül, AK Parti'nin bu seçim sürecinde, merkezde yer alma ve tek bir kültürel kimliğin değil geniş bir yelpazenin temsilcisi olma isteğini gördüğünü vurguladı.

Üskül şöyle konuştu; "Bu katılımlar liberal ve sosyal demokrat insanların partiye davet edilmesi ve bunların kabul ederek partiye katılması partinin yeni bir açılım içinde olduğunun göstergesi dolayısıyla bir isim düzenlemesinden çok yeni bir açılımı ifade eden bir gelişme olarak bunu görüyorum. Bu katılım içinde yer alan insanlardan da kendi alanlarında belli hizmetlerin yürütülmesinin beklendiğini görüyorum. Bunu da önemsiyorum. Benim AK Parti'ye katılmamım temelinde de bu var. Ben AK Parti'ye demokratikleşme yönünde, yeni bir Anayasa yapılması ve sivilleşme doğrultusunda, dışlanmış sosyal kesimlerin haklarının savunulması konusunda kendi yapabileceğim şeyler olduğunu gördüm. Bu benim sosyal demokrat anlayışım ile çelişmiyor. Zaten sosyal demokrasinin tabanı da bu tabandır. Dolayısıyla AK Parti için bir vitrin düzenlemesi yapıldığını görmüyorum. Bizden hizmet bekleniyor. Böyle bir fırsat var."

AK Parti'nin bir kitle partisi olduğuna dikkat çeken Üskül, bir siyasi partinin iktidara talip olmak için kitle partisi olmak zorunda olduğunu belirteterek; "Başka çaresi yok. Sadece belli dar siyasi fikirleri savunan partilerin iktidar olma şansı yoktur. İktidar olacaksanız farklı kesimlere hitap etme yeteneğine sahip olacaksınız. Böyle bir programınız olacak bu programı uygulayacak kadrolarınız olacak. Dolayısıyla bir kitle partisi içinde kaçınılmaz olarak kanatlar olacak. Bizim ortak noktamız demokrasi bu konuda herhangi bir tartışma yok." dedi.

Üniversitelerin idari ve mali özerkliğinin sağlanması gerektiğini anlatan Üskül, bilim özgürlüğünün mutlak suretli tanınması gerektiğinin altını çizdi. Üniversitelerde bunun olduğunun söylenemeyeceğini ifade eden Üskül, şöyle konuştu: "Ama bunu sağlayacak düzenlemelerin yapılması gerekir. Anayasanın YÖK ile ilgili maddelerinin değiştirilmesi ihtiyacı var. Hem de Türkiye'nin yeni bir üniversiteler kanununa ihtiyacı var. Bu konuda daha önce siyasetin dışında çalışmalarımız oldu. Siyasetin içinde de Erkan Mumcu'nun milli eğitim bakanlığı zamanında yen bir yüksek öğretim yasası çalışmalarına katıldım. Yeni dönemde yapılacak çalışmalarda katkılarım olacaktır."

Bugünkü hali ile YÖK'ün kaldırılması gerektiğini dile getiren Üskül, bunun yerine üniversiteler arasında koordinasyonu sağlayacak, yetkileri dar bir kurulun olması gerektiğini sözlerine ekledi.

zaman
 



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,907 µs