En Sıcak Konular

Tolon paşa sorguda rahatsızlandı

6 Ocak 2012 21:24 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davasının tutuksuz sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon rahatsızlanınca çapraz sorgusuna ara veren mahkeme heyeti, duruşmayı bitirdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu, Tolon'un çapraz sorgusunda kendisini ilgilendiren bir konunun geçtiğini belirterek, söz aldı.

Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun Tolon'a, Talat Aydemir'in adını anarak sorular yönelttiğini belirten Özoğlu, ''Her kurumdan iyi ve kötü insan çıkabilir. Nemrut Mustafa da sizlerin arasından çıktı'' dedi.

Bunun üzerine Haşıloğlu araya girerek, ''Sorunun muhatabı sorudan ne anlatılmak istendiğini anladı. Sizin karışmanıza gerek yok'' diye konuştu.

Silahlı Kuvvetlere laf söylenmesine dayanamadığını belirten Özoğlu, ''Bu tip ifadeleriniz, sizlerin ön yargılı olduğunuzu gösteriyor'' dedi.

Silahlı Kuvvetlere kimsenin laf söyleyemeyeceğini vurgulayan Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, ''Ordu hepimizin ordusu. Kimse laf söyleyemez. Başka ordu mu var?'' dedi.

Haşıloğlu da ailesinde kuvvet komutanlarından uzman çavuşa kadar TSK'da görev alan birçok kişi bulunduğunu vurgulayarak, ''TSK sizin tekelinizde değil'' diye konuştu.

-''60 darbesinde öğrenciydim''-

Haşıloğlu'nun, ''60 darbesine katılımınız oldu mu?'' sorusuna Tolon, ''Ben daha mezun olmamıştım. Kuleli Askeri Lisesinde öğrenciydim'' dedi.

Haşıloğlu'nun, ''Harbiyelilerin Taksim Anıtı'na çelenk koyma'' olayını anımsatması üzerine Tolon, ''40-50 sene önceki olaydı. İstanbul'da oturan Harbiyeliler, Harbiyelilerin zedelenen imajı nedeniyle çelenk koyma olayını düzenliyorlar. Ben o zaman Harp Okulu öğrencisiydim. Bu olayı düzenleyenler, Kuleli'den bizden bir sene önce mezun olanlardı. Bana da haber verdiler. Çelenk koyma sırasında ben de oradaydım'' diye açıklama yaptı.

-Ambulansta müdahale-

Tolon'un sabah başlayan çapraz sorgusu akşam saatlerine kadar sürdü. Tolon, akşam saatlerinde kendisine yöneltilen soruları yanıtlarken rahatsızlandığını söyleyerek, oturmak için izin istedi. Tolon, bir süre oturtularak dinlendirildi.

Tolon'un durumunda bir değişiklik olmaması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, çapraz sorguya ara vererek, duruşmanın 9 Ocak Pazartesi gününe ertelendiğini açıkladı.

Bu arada, tutuklu sanıklardan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Tolon'un tansiyonunu kontrol etti. Tansiyonun yüksek olduğunun anlaşılması üzerine duruşma nedeniyle bekletilen ambulanstaki görevliler salona gelerek, Tolon'un tansiyonunu ölçtü.

Tansiyonunun yüksek çıkması nedeniyle dışarıda bekleyen ambulansa alınan Tolon, bir süre dinlendirildi.

Bu arada, Tolon ambulansa götürülürken tutuklu sanık Fatih Hilmioğlu da ambulansa kadar eşlik etti. Hilmioğlu, daha sonra jandarmalar eşliğinde sanıkların bulunduğu bölüme alındı.

aa

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs