En Sıcak Konular

Türkiye Avrupa'da bir numara

6 Ocak 2012 21:21 tsi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Tarım hasılası olarak 62 milyar dolara ulaştık. Avrupa'da bir numara, dünyada ise 7'nciyiz. Bu yıl Rusya Federasyonu'nu da geçtik." dedi.

Bursa'nın Karacabey ilçesinde konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, son 8 yılda Türk tarım sektörünün dünyada 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini belirtti. Bakan Mehdi Eker, "Tarım hasılası olarak da 62 milyar dolara ulaştık. Avrupa'da bir numarayız. Bu yıl Rusya Federasyonu'nu da geçtik. Bu durduk yere olmadı, yürüttüyüğümüz politikalar sonrasında bu günlere geldik." diye konuştu.

Karacabey İlçesi'ne Nestle'nin kahvaltılık gevrek fabrikasının açılışına katılmak üzere Karacabey'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk olarak Karacabey Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. Burada sanayicilere yönelik konuşmasında Türkiye'nin tarım politikalarını değerlendiren Bakan Eker, hükümet olarak tarımsal sanayinin gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Tarımda artan verimliliğin istihdama yansıması için önemli stratejiler belirlediklerini vurgulayan Bakan Mehdi Eker, bu uygulamayı ise ilk kez Ak Parti Hükümeti'nin gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'deki 2011 yılı ihracatının yüzde 13.5'ini tarımsal ihracatın oluşturduğunu anlatan Bakan Eker, şunlanı söyledi: "Yüzde 13'lük değer yaklaşık 18 milyar dolar yapıyor. Türkiye tarımı 74 milyonu doyuruyor. Türkiye'ye gelen yaklaşık 30 milyona ulaşan turistleri dahi doyuruyor. Üstelikte ihracata da yetiyor. Hayvancılığın da ihracat içerisindeki payı 1.5 milyar dolar."

"ÜRÜNLERİ KALİTESİNE GÖRE DEPOLAYIP SAKLIYORUZ"

İthalatla ilgili eleştirileri de yanıtlayan Bakan Mehdi Eker, "İthalatı, ihracatı artırmak için yapıyoruz. Tarıma dayalı sanayiyi ve stabil depolamayı teşvik etmek için lisanslı depoculuğu başlattık. Bunu ilk kez Polatlı'da kurduk. Tarihte ilk kez biz başlattık. Artık alımlarımızı protein analizine dayalı olarak yapıyoruz. Protein cihazları aldık. Ürünleri kalitesine göre depolayıp saklıyoruz. Firmalar geldiğinde, 'Ben şu kadar değerde tahıl istiyorum' dediğinde, o firmanın istediğini verebileceğiz." şeklinde açıklamada bulundu.

Tarımda AB standartlarının yakalandığını belirten Eker, "Türkiye'de tarım sektörünün son 8 yılda dünya genelinde 11'inci sıradan 7'nci sıraya yükseldiğini anlattı. Bakan Mehdi Eker: "Tarım hasılası olarak 62 milyar dolara ulaştık. Avrupa'da bir numara, dünyada ise 7'nciyiz. Bu yıl Rusya Federasyonu'nu da geçtik. Bu durduk yere olmuyor." dedi.

KAYMAKAM, BAKAN EKER'İN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e ziyaretinde sanayiciler porselen bir sürahi ve el işlemesi Türk bayrağı tablosu hediye etti. Bakan Eker, Ticaret Borsası'na ait şeref defterini imzalarken, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ise bir gazetecinin fotoğraf makinesini alarak, Bakan Eker'in fotoğraflarını çekti.

cihan

Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,392 µs