En Sıcak Konular

Behçet Oktay davasında dosya iade

6 Ocak 2012 19:12 tsi
Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcıları, Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümü ile ilgili dosyayı iade etti.

Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili cumhuriyet savcıları, bu soruşturma ile Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili soruşturma arasında ''hukuki ve fiili irtibat bulunmadığı'' gerekçesiyle, Oktay'ın ölümüne ilişkin dosyanın savcısına iadesine karar verdi.

Faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmanın tutuklu şüphelisi eski Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'ın bazı iddialarının basında yer almasının ardından, Oktay'ın ailesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak Çarkın'ın tanık olarak ifadesinin alınmasını ve Behçet Oktay'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın faili meçhul cinayetler soruşturmasıyla birleştirilmesini istemişti.

Oktay'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Mustafa Düzgün, geçen hafta Çarkın'ın ifadesini almış, ardından faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten özel yetkili savcılara dosyayı göndererek, birleştirme konusundaki görüşlerini sormuştu.

Faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür, Oktay'ın ölümüyle ilgili soruşturma dosyası üzerindeki incelemeleri tamamladı.

Savcılar, ''Oktay'ın ölümü ile faili meçhul cinayetler soruşturması arasında hukuki ve fiili irtibat bulunmadığı'' gerekçesiyle, dosyanın savcı Düzgün'e iadesine karar verdi.

Özel Harekat Daire Başkanı Oktay, 25 Şubat 2009'da, Dikmen Keklikpınarı Caddesi yakınlarında park halindeki aracında, silahla ''intihar'' girişiminde bulunmuş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gazi Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmada, ''başka birinin kastının ve katılımının bulunmadığı ve olayın, Oktay'ın kendi eylemi sonucu meydana geldiği'' gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

Oktay'ın ailesinin itirazı üzerine dosya Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesine gitmiş, mahkeme ''takipsizlik'' kararını kaldırmıştı.

Oktay'ın ailesi, olayın ''cinayet'' olduğunu ileri sürüyor.

aa

Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs