En Sıcak Konular

Barzani’nin Türkiye’deki mal varlığı!

18 Haziran 2007 17:29 tsi
Barzani’nin Türkiye’deki mal varlığı! “Türkiye Kuzey Irak’a girecek mi” tartışmaları zirvedeyken ABD’de bir düşünce kuruluşunda “dehşet senaryosu”nun ele alındığı haberi gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Yeni haber ise şu: Barzani hakkında tutuklama kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Kuzey Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani hakkında, PKK'ya destek verdiği iddiasıyla soruşturma başlattı. ANF News Agency’de (Fırat Haber Ajansı) yer alan bir habere göre soruşturma kapsamında Barzani'nin Türkiye’deki mal varlıkları araştırılıyor.

Haberde Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Barzani hakkında, PKK'nın Türkiye, Irak, İran ve Suriye'de faaliyetleri nedeniyle soruşturma başlattığı belirtiliyor. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Diyarbakır Şubesi'nin savcılığa sunduğu dilekçe üzerine soruşturma başlatıldığı belirtilen habere göre Barzani'nin TCK'ya göre ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ajans, Barzani’nin PKK'nın eylemlerine ortak olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Barzani ve aile bireylerinin Türkiye’deki mal varlıklarının araştırıldığını belirtti. Habere göre Cumhuriyet Başsavcılığı Barzani’nin varsa tüm mal varlıklarına ve banka mevduatlarına el konulması için tedbir kararı çıkartılması talep edildi.

Dilekçede, Barzani'nin, insanlığa karşı işlenmiş suçlar, adam öldürme ve yaralama, yağma, halk arasında korku ve paniğe neden olmak, devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan gibi suçlar uyarınca cezalandırılma talebinde bulunulduğu belirtiliyor.

Barzani denetiminde PKK'ya ait 6 kamp bulunduğu ileri sürülen dilekçede, Barzani'nin "PKK'ya af çıkarın. Ben de PKK'yı dağdan indireyim" sözlerinin PKK ile eylem ve karar birliği içinde olduğunun göstergesi olduğu savunuluyor.

Dilekçede, Barzani hakkında tutuklama kararı çıkarılmasının yanı sıra yurtdışında yaşaması göz önünde bulundurularak, bunun Interpol'e bildirilmesi talep edildi. Sözkonusu işlemlerin, Barzani ailesinin tüm fertlerine yönelik yapılması istenildi.

Öte yandan, Barzani'nin Süleymaniye'de ABD'li askerlerle birlikte Türk askerlerinin başına çuval geçirmeye de ortak olduğu ve bunun suç niteliği taşıdığı belirtildi.



Bu haber 2,566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs