En Sıcak Konular

PKK yandaşları kadın-çocuk demeden saldırdılar

6 Ocak 2012 16:46 tsi
İstanbul'da bölücü terör örgütü PKK adına korsan, gösteri, ses bombalı, Molotoflu ve havai fişekli saldırı ile çeşitli kundaklama olaylarına karıştıkları tespit edilen 15 kişi adliyeye sevk edildi.

Örgütün KCK yapılanmasında yer alan şüphelilerin gerçekleştirdikleri eylemler, gerek polis, gerekse de bazı işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, eylemden kaçarak çocukları ile birlikte markete sığınan vatandaşların üzerine Molotof, havai fişek, taşlı ve sopalarla saldırdıkları görüldü.

 İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son günlerde kamu düzenini bozarak güvenliği tehlikeye düşürmek amacıyla yapılan protesto gösterilerinden sonra terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Çalışmalar sonucunda, Başakşehir, Bağcılar, Beyoğlu, Şişli, Fatih, Küçükçekmece ve Kadıköy'de Molotof, havai fişek ve ses bombası kullanımı ile kundaklama ve iş yerleri taşlamasının da yapıldığı 30 farklı korsan gösteriye katıldıkları belirlenen 15 şüpheli 3 gün önce belirlenen adreslerine yapılan eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda şüphelilerin farklı ilçelerde toplam 30 olaya karıştıkları belirlendi. Şüphelilerin katıldıkları bazı eylemler şöyle; ''19 Nisan 2011'de Taksim Meydanından Aksaray istikametine yapılan yürüyüş sırasında yüzleri maskeli kişiler tarafından kamu ve özel bina ve iş yerleri ile araçlara Molotoflu ve taşlı saldırı yapılması. 29 Mayıs 2011'de Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde bir siyasi parti seçim irtibat bürosuna Molotoflu ve taşlı saldırı ile müdahale eden güvenlik güçlerine de molotofkokteyli ve havai fişek ile taşlı saldırı yapılması.

26 Haziran 2011'de Şişli'de korsan gösteriye müdahale eden güvenlik güçlerine Molotoflu, taşlı, sopalı saldırı ile park halindeki araçlara molotofkokteyli atılarak yakılması. 30 Temmuz 2011'de Bağcılar'da bir markete ve İETT araçlarına Molotof, havai fişek ve ses bombası atılması. 14 Ağustos'ta Bağcılar Fevzi Çakmak Mahallesi'nde görevli polis ekibine taşlı saldırı ve olay yerinde 9 adet molotofkokteyli ile 1 adet ses bombasının bulunulması.

1 Eylül 2011'de Kadıköy'de güvenlik güçlerine ses bombası atılması, mukavemette bulunulması, çevredeki bina ve araçlara Molotoflu, taşlı saldırı yapılması. 29 Aralık'ta Beyoğlu Piyale Paşa Mahallesi'nde İETT durağı ile bir markete Molotoflu saldırı yapılması ve olayda kullanıma hazır 1 adet molotofkokteylinin bulunması. Yılbaşı günü de Bağcılar'da bir mahalle muhtarlığına bomba konularak patlatılması, bir markete Molotof ve ses bombası atılması, çevredeki araçlara saldırı.''

Şüphelilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda ise molotofkokteyli yapımında kullanılan malzemeler ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Polisteki sorgu ve işlemleri tamamlanan şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,099 µs