En Sıcak Konular

İlker Başbuğ'un ilk ziyaretçisi

6 Ocak 2012 16:44 tsi
Tutuklanarak cezaevine konan İlker Başbuğ'dan ilk haber geldi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davası kapsamında yer alan iddialara ilişkin başlatılan soruşturmada tutuklanmasına karar verilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un geçici olarak tek kişilik bir odaya yerleştirildiği ve çocukları tarafından ziyaret edildiği bildirildi.
 
İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesince ''örgüt yöneticiliği'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanan emekli Orgeneral Başbuğ'un, Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevinde geçici olarak tek kişilik bir odaya yerleştirildiği kaydedildi.
 
Kızı ve oğlu tarafından ziyaret edilen Başbuğ'un psikolojisinin ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

L Tipi Kapalı Cezaevlerinin özellikleri

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden alınan bilgiye göre, L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları, büyük kentlerdeki eski ceza infaz kurumlarının yerlerine ya da kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla uluslararası standartlara uygun olarak yeni alanlarda inşa edildi.

Bireysel odaların 12,45 metrekare, açık avluların 65,19 metrekare, ortak yaşam ünitesinin 56,59 metrekare şeklinde düzenlendiği, 7 kişinin bir arada bulunduğu bir ünitenin, toplam 208,93 metrekare olduğu L Tipi kapalı ceza infaz kurumlarında, hükümlü ve tutuklu odalarında 100x125 santimetre boyutlarında camlı pencereler bulunuyor.

Hükümlü ve tutuklular, ünitelerde bulunan bireysel odalarında kaldıkları bu tip cezaevlerinde, gündüzleri açık tutulan odaların kapıları gece belirli bir saatten sonra kapatılıyor.

Hükümlü ve tutukluların, gündüzleri 7 kişilik ortak yaşam alanında ve avluda bir araya gelebildiği, 7 kişilik 61 ünite, 3 kişilik 4 oda, 40 adet tek kişilik oda sistemine uygun olarak projelendirilen L Tipi kapalı ceza infaz kurumları, koğuş sisteminden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerini büyük ölçüde azaltıyor. 

Günlük hizmetlerin (sayım, hastane, ziyaret, duruşma, tahliye, görüş vb.) kayıt altına alındığı, personelin idari blok ile hükümlü ve tutuklu bloklarına geçişlerinin kontrol altında tutulduğu ve tüm sirkülasyonun organize edildiği bir ana kontrol merkezinin bulunduğu kurumda, giriş-çıkışların kontrolü ve izinsiz girişleri engellemek üzere göz biyometrisi ile duyarlı kapı ve X-Ray cihazı kullanıyor.
 
Türkiye'de 8'i Silivri'de olmak üzere 19 tane L tipi kapalı ceza infaz kurumu bulunuyor.  (AA)
 



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,504 µs