En Sıcak Konular

Baransu'ya Taraf da taraf olmadı!

6 Ocak 2012 15:26 tsi
Günlerdir Uludere istihbaratının MİT'ten geldiğini yazan ve bunu her platformda dillendiren Mehmet Baransu'yu gazetesi de yalnız bıraktı.

Taraf, Baransu'nun arkasında duramadı...
 
Taraf, istihbaratın kendilerinden gittiği iddiasını yalanlayan MİT açıklamasını manşetine taşıdı.  

Günlerdir Uludere istihbaratının MİT'ten geldiğini yazan ve bunu her platformda dillendiren Mehmet Baransu'yu gazetesi Taraf da  yalnız bıraktı. Taraf bugün, MİT'in Baransu'yu yalanlayan açıklamasını manşetine taşıdı.
 
TARAF GAZETESİNİN BUGÜNKÜ MANŞETİ İÇİN TIKLAYABİLİRSİNİZ>>>>
 
Uludere trajedisinden bir gün sonra Taraf''taki köşesinde, sınırı geçen grubun içinde PKK'nın ele başlarından Feyman Hüseyin'in bulunduğu yönünde TSK'ya MİT'in rapor verdiğini ileri süren ve bu iddiası önce Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanan Mehmet Baransu, sonraki günlerde de iddiasını sürdürdü. MİT ise yazının çıktığı gün yalanladığı iddiayı, dün medya yöneticileriyle yapılan toplantı sonunda yaptığı açıklamayla 2. kez yalanladı.
 
MİT'in açıklamada isim verilmeden Baransu ile ilgili şu cümlelere yer verildi;
 
''Öncelikle şu gerçeği bir kez daha ifade etmek isteriz ki; 28 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybeden 35 vatandaşımız ile ilgili olabilecek grup, yer, tarih, sayı ve geçiş güzergahlarına ilişkin Teşkilatımızca herhangi bir istihbarat paylaşımı gerçekleştirilmemiştir.
 
Anılan Gazetecinin 30 Aralık 2011 tarihli 'Yanlış İstihbarat MİT'ten'' başlıklı haberinde yer alan '... Heron, bölgedeki sivil vatandaşların görüntüsünü alıp, Ankara'ya iletiyor. Ankara'da görüntüleri gören yetkililerden biri durumdan şüpheleniyor. Grubun sivil olma ihtimali üzerinde duruyor. Şüphe üzerine konuyu yetkililer ile paylaşıyor. MİT'le iki kez temasa geçiyor. MİT yetkililerine şüphe aktarılıyor. MİT, 'Grup kesin PKK'lı' deyip, kendilerine gelen istihbaratın sağlam olduğunu karargaha bildiriyor. 'Kesin' ifadesi üzerine de, Hava Kuvvetleri Komutanlığının emri ile uçaklar bölgeyi bombalıyor...' ifadesi ve 'görüntü alınması ile operasyon yapılması arasındaki bu üç saatlik zaman farkının nedeni, görüntülerden şüphelenen yetkilinin bilgisi üzerine MİT'le iki kez temasa geçilmesi. Bilginin teyit edilmesi için beklenmesi' şeklindeki açıklamalar tamamen yalan ve hayal mahsulü olup, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.''
 
TARAF BARANSU'YU YALNIZ BIRAKTI
 
Dün yapılan bu açıklamadan bir gün sonra Taraf gazetesi, MİT açıklamasında yer alan 'İstihbarat bizden gitmedi' şeklindeki yalanlamayı manşetine taşıyarak, ilk günlerde sahip çıktığı Mehmet Baransu'yu yalnız bırakmış oldu.
 
ROTAHABER
v



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,664 µs