En Sıcak Konular

Kartal'da AK Parti bürosuna bomba

6 Ocak 2012 15:22 tsi
İrtibat bürosu önüne bırakılan zaman ayarlı, basınç ve parça tesirli bomba, imha ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Kartal’da, AK Parti irtibat bürosu önüne bırakılan zaman ayarlı, basınç ve parça tesirli bomba, uzmanlar tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Olayda, yoldan geçen Hülya Sekmen isimli kadın başından yaralandı.
 
Atalar Mahallesi Caddesi Atalar Camii karşısında bulunan AK Parti İrtibat Bürosu önünden geçen bir vatandaş, yerde konserve kutusu üzerinde bir saat ve düzenek görerek cismi eline aldı. Bunun bomba olacağını anlayan ismi belirlenemeyen şahıs, daha sonra cismi sokaktaki doğalgaz kutusunun üzerine bıraktı. Bu sırada sokaktan geçen başka bir kişi, bombayı doğalgaz kutusunun üzerinden alıp incelemeye başladı. Kabloları birleştirmek isteyen şahsa sokaktaki diğer vatandaşlar müdahale etti ve olay yerine polis çağırıldı.
 
Olay yerine gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldıktan sonra bomba imha ekibine haber verdi. Bombayı inceleyen imha ekipleri, bir fünye aracılığı ile kontrollü olarak bombayı patlattı. Bomba büyük bir gürültüyle patlarken, fırlayan bir cisim 100 metre ötede yoldan geçmekte olan Hülya Sekmen isimli bir kadının başına isabet etti. Başından yaralanan Hülya Sekmen, Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
Büro önünde bombayı ilk gören yaşlı şahıs, "Çocuk oyuncağı zannettim. Dikkatli bakınca kablonun sarktığını gördüm. Kutunun üzerine bırakarak olay yerinden uzaklaştım." şeklinde konuştu.
 
Yücel Kurt isimli esnaf da, “Bir arkadaş cismi alıp inceledi ve duvarın üzerine koydu. Daha sonra bomba olduğunu bilmediğim cismi ben elime alıp inceledim. Kablolar dışarı sarkmıştı, birleştireceğim anda başka vatandaşlar beni uyararak cismi bırakıp polise haber vermemi söylediler ben de polisi aradım.” diyerek olayı anlattı.
 
Vatandaşlar, bombanın patlamasının ardından 100 metre uzaklıkta yolda yürüyen bir kadının aniden yere düştüğünü, yardımına koştuklarında ise başından yaralandığını anladıklarını söyledi.
 
Olayda yaralanan Hülya Sekmen de, “Patlamanın ardından başıma bir şey geldi ve kendimi kanlar içinde yerde buldum.” şeklinde konuştu.
 
Bomba imha uzmanları, patlayan cismin, bir salça kutusuna yerleştirilen zaman ayarlı ve basınç ve parça tesirli bir bomba olduğunu belirtti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (AA)



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,738 µs