En Sıcak Konular

Kürkcü: Başbuğ'un dışarda olması caiz değildi

6 Ocak 2012 14:57 tsi
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, İlker Başbuğ’un tutuklanmasını "tuhaf" karşılamadığını belirterek, "Bütün astları hapisteyken onun dışarıda dolaşması caiz olmazdı bence" dedi.

TBMM’de gazetecilerinin soruları üzerine konuşan Kürkcü, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasını bir sivil olarak tuhaf karşılamadığını belirtti. İlk kez bir sivilin tutuklanmadığını vurgulayan Kürkcü, "Bütün astları hapisteyken onun dışarıda dolaşması caiz olmazdı bence. Bu adaletsizlik içinde adalet" dedi.
 
Kürkcü, TSK’nin hem 2007 seçimleri öncesinde hem de sonrasında "iktidarı elde etmek ya da iktidarı etkilemek, onun yönünü değiştirmek, Türkiye’nin yönetiminde gerçekte hukuken sahip olması gerektiğinden daha çok söz sahibi olmak için kural dışı, yasa dışı, usul dışı pek çok girişimde bulunduğunu" da ifade ederek, şöyle devam etti:
 
"Ancak bütün sanıklar gibi bu emekli ya da muvazzaf askerlerin de adil yargılanma hakkından yararlanması gerektiğini düşünüyorum. Onun dışında bu kovuşturmada bence anlamsız bir yan yok. Bunu anlayabilirim ama usulüne uygun olduğundan o kadar emin değilim. Şundan emin değilim; mesela, onlardan daha çok sorumlu insanlar.
 
Mesela ben Yaşar Büyükant’ın çok daha büyük bir sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyorum. Ama Başbakanla bir anlaşma yapıp bu işin içinden sıyrılmayı başardı. Ben Başbakanın bu durumu açıklaması gerektiğini düşünüyorum. Başbuğ’un selefinin niçin yargı önünde olmadığını bana anlatmazsa ben de adaletli olduğunu düşünemem."



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,852 µs