En Sıcak Konular

Seçim sonrası elektriğiniz kesilebilir!

18 Haziran 2007 16:16 tsi
Seçim sonrası elektriğiniz kesilebilir! Türkiye 2008 yılında elektrik açığı bekliyordu. Daha doğrusu, 2008 yılına kadar ‘hemen’ bir şey yapılamazsa, belki karanlıkta oturmamak için bir formül üretebilirdik ama o formül ‘bizim’ elektriğimiz olmayabilirdi. Bugün, ‘al

Türkiye’nin enerji rakamları yıl başından-hatta daha öncesinde de-2008 yılında elektrik konusunda “açık” vereceğimizi gösteriyordu. Daha “kibar” ifadeyle bir yıl sonra karanlıkta kalabilirdik.

Doğal olarak bu açığın “şimdiden” kapatılmasına ilişkin önlemlerin alınması gerekiyordu. Alında da! TETAŞ, 7 Haziran’da, Temmuz-Aralık dönemi için 3.2 milyar kwh enerji temini için ihaleye çıktı.

Fiyat yüksek, miktar yetersiz

12 şirket, (Enerjisa, Ayen, Kartet, Akenerji ve Habaş Cam İş, Entek, Nuh, Turcas, Zorlu, Bereket ve Sönmez enerji şirketleri) katılımda bulundu. Bunlardan ilk beşi elendi.

Geri kalanlar ise ise ancak 830 milyon kwh enerji önerisinde bulundu. Ancak zaten ihalenin yüzde 26’sını ancak karşılayan bu miktar beğenilmediği gibi, fiyat da hiç uygun bulunmadı. (Kwh başına 14.40 YKr ile 16.95 YKr arasında.)
 
Sonuç olarak ihalenin iptalinden farklı bir yol görünmüyor bugün için Hal böyle olduğundan, yani çözüm için gereken “acil” önlem bulunamadığından, 2008’de gelmesi beklenen elektrik sıkıntısının bu yıl belirmesi ihtimali doğdu.

Yani sorunu yaklaştıran bir çözümsüzlük var. İhale iptal olsa ne olur, yenisi açılsa ne olur, fiyat düşse ne olur gibi seri sorunlar, sorunu çözmeyecek diziler olarak duruyor. Özetle belki seçime kadar aydınlıktayız ama bir ihtimal mum satışları da artabilir.




Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,610 µs