En Sıcak Konular

Bakan Çelik'ten Başbuğ yorumu

6 Ocak 2012 13:04 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili, olayın iddialar ve savunmalar çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili, ''İlk kez böyle bir olayın meydana gelmesi önemli ama iddialar ve savunmalar çerçevesinde bu olayı değerlendirmek doğru olur. Çünkü, içerikten, bilgiden yoksunuz'' dedi.

Çelik, TBMM'de gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi:

''1960'dan sonra ilk kez bir Genelkurmay Başkanı tutuklanmış bulunuyor ama bu süreç içerisinde başbakanlar, cumhurbaşkanları, bakanların da yargılandığını biliyoruz. Bir tarafta bir iddia makamı var, diğer tarafta da savunmasını yapacak taraf var. Bu süreç içerisinde olup bitenleri göreceğiz. Bu çerçevede kamuoyu iddiaları, savunmaları görünce daha sağlıklı bilgilenme durumumuz olacak. Şu anda Türkiye Cumhuriyetinde son 50 yıl açısından söylüyorum ilk kez böyle bir olayın meydana gelmesi önemli ama iddialar ve savunmalar çerçevesinde bu olayı değerlendirmek doğru olur. Çünkü, içerikten, bilgiden yoksunuz.''

Başbuğ'un ''Ben terörle mücadele ettim'' sözlerini söylediğinin belirtilmesi üzerine Çelik, ''TSK'nın terörle mücadele ettiğine hiç kuşku yok. Böyle bir toptancı yaklaşım çok yanlış olur. TSK terörle mücadele etti, etmeye devam ediyor ve edecek. Bu şahsa dönük, kişisel olayı silahlı kuvvetlere dönük olarak değerlendirmek doğru olmaz. Burada iddia edilenler ve savunmanın ortaya koyduğu tezler çok önem arz edecek. Öyle tahmin ediyorum, dosyalar ortaya çıkınca daha sağlıklı değerlendirme yapma imkanımız olabilir'' diye konuştu.

Çelik, İlker Başbuğ'un ''Görevimdeyken olsaydı keşke'' dediğinin de aktarılması üzerine, ''Bu olay basit bir olay değil. Türkiye'de bu noktalarda görev yapmış insanın değerlendirmeleri bu çerçevedeki değerlendirmelerdir, saygı duymak gerekiyor. Bulunulan makam önemli bir makam. Duygusal boyutu da hizmet boyutu da vardır. Hangi şartlar içerisinde sayın eski genelkurmay başkanımızın bu değerlendirmeyi yaptığını dikkate almak gerekiyor'' açıklamasında bulundu.

Bakan Çelik, Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması tartışmalarına ilişkin soruya ''Bunları göreceğiz'' karşılığını verdi.

Başbuğ'un tutuksuz yargılanabileceğine ilişkin değerlendirmelerin sorulması üzerine Çelik, Türkiye'de bunların tartışıldığını, Adalet Bakanlığının yaptığı çalışmalar olduğunu, ilgili bakanların bu konuyu gelecek süreçte netliğe kavuşturacağını bildirdi.

-Millet ve vekilleri birlikte intibak olurlar-

Bir soru üzerine, İntibak Yasası'nın Meclise geleceğini belirten Çelik, ''Milletvekillerin intibakı bitmedi daha. Genel Kurula geliyor. Millet ve vekilleri birlikte intibak olurlar'' dedi.

Milletvekillerinin özlük haklarına ilişkin bir çalışmanın bütün grupların katılımıyla yapılabileceğini söyleyen Çelik, ''Şu anda faal milletvekillerinin özlük haklarıyla ilgili bir çalışma yapılacaksa bu yapılabilir ama AK Parti'nin, Hükümetin bir şartı var; bütün grupları otursun milletvekillerine dönük bu düzenlemeyi birlikte yapsın. Milletvekillerinin bütün sorunlarını içine alan bir düzenleme yapalım. Sayın başbakanımızın şartı o bu konudaki düzenlemelerin birlikte yapılması gerekiyor'' diye konuştu.

aa

Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,677 µs