En Sıcak Konular

'Dinin ve Atatürk'ün arkasına sığınıyorlar'

18 Haziran 2007 16:18 tsi
'Dinin ve Atatürk'ün arkasına sığınıyorlar' DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, milletvekili adaylarını Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki basın toplantısı ile tanıttı. Ağar yaptığı konuşmada AKP ve CHP'yi, dinin ve Atatürk'ün arkasına sığınarak siyaset yapmakla eleştirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, AKP ve CHP’yi eleştirerek, “Ülkede temiz bıraktığımız sofralarda kan akmaya başlamıştır. Seçimler için meydanlarda kim daha fazla bağırırsa, terörün kendisinin engelleyeceğini sanmaktadır. Söyledikleri hiç bir şey yoktur. Bağırma, çağırma, küfürle, kafirle terör çözülmez” dedi.

Mehmet Ağar, eşi Emel Ağar ile birlikte Hüsamettin Cindoruk, Nüzhet Kandemir, Suna Vidilli, Şebnem Kısaparmak ve diğer milletvekili adaylarını Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki basın toplantısı ile tanıttı.

Ağar, burada yaptığı konuşmada, 22 Temmuz genel seçimlerini bir dönemeç olarak nitelendirdi. Türkiye’de demokrasi mücadelesinin kolay olmadığını, Demokrat Parti ve kendisinin bu süreçte zoru başarmak için seçimlere katılacağını ifade eden Ağar, “Siyaseti bu topraklarda yaşayan milletin değerlerini uzlaştırmak yerine çatıştırmak için kullananların ülkeyi son 4.5 yıldır nasıl yönettiğini görüyoruz. Onlar, AKP’si ve CHP’siyle iktidarı ve muhalefetiyle, bu toprakların yarattığı değerlerin arkasına sığınarak siyaset yapmayı marifet olarak görüyorlar” dedi.

AKP ve CHP’yi, dinin ve Atatürk’ün arkasına sığınarak siyaset yapmakla da eleştiren Ağar, şunları söyledi:

“Ülkede temiz bıraktığımız sofralarda kan akmaya başlamıştır. Seçimler için meydanlarda kim daha fazla bağırırsa, terörün kendisinin engelleyeceğini sanmaktadır. Söyledikleri hiç bir şey yoktur. Bağırma, çağırma, küfürle, kafirle terör çözülmez. Dört buçuk sene hükümet sorumluluğunun hiç farkında olmayıp meseleye seyirci gibi bakıp, meydanlara 500 vatandaş, 8 bin polisle çıkacaksınız. Bugün söyleyecek bir şeyimiz yoktur. Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün parçası olan Fırat’ın doğusuna bir gün geçmeyeceksiniz, ondan sonra meydanlarda bağıracaksınız. Ankara’da sıcak koltuklarınıza oturarak, millete ‘hadi gidelim’ diye sesleneceksiniz. Seçim zamanı milletin değerlerini arkanıza alacaksınız, nereye kadar işte buraya kadar. 23 Temmuz’a kadar.”

 
hürriyet



Bu haber 278 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs