En Sıcak Konular

Bildiğimi anlatsam Meclis'te duramazsınız

6 Ocak 2012 09:24 tsi
Bildiğimi anlatsam Meclis'te duramazsınız Meclis Genel Kurulu’na, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan arasındaki tartışma damgasını vurdu.

Kaplan, İçişleri Bakanı’ndan sözlerini geri almasını istedi. Bakan Şahin, “Ben her bildiğimi anlatırsam siz, yoktur gerçi utanma arlanma duygunuz ama bu Meclis’te duramazsınız, ben sizi tehdit etmem, sizden korkmuyorum ki sizi tehdit edeyim, tehdit korkakların işidir, siz yapıyorsunuz onu” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin birinci maddesi üzerindeki görüşmelerde İçişleri Bakanı ile BDP Grup Başkanvekili Kaplan arasında sert tartışmalar yaşandı.

Hasip Kaplan, söz alarak İçişleri Bakanı’ndan sözlerini geri almasını istedi.

-“BEN HER BİLDİĞİMİ ANLATIRSAM”-

Bunun üzerine söz alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, şöyle dedi:

“Biraz önce söz alan milletvekili daha önceki oturumlarda gerçekleşen konuşma içerisindeki bazı kelimelerden rahatsızlığını beyan etti. Karpuz gibi bölmek diyorsunuz. Siz ne zannediyorsunuz bu toprakları, bir karpuz gibi basit mi zannediyorsunuz, siz ne zannediyorsunuz bu milleti bir karpuz gibi basite mi alıyorsunuz.

Siz topluma hakaret ediyorsunuz, siz devlete hakaret ediyorsunuz, neyi karpuz gibi bölüyorsunuz. Ben her bildiğimi anlatırsam siz, yoktur gerçi utanma arlanma duygunuz ama bu Meclis'te duramazsınız, ben sizi tehdit etmem, sizden korkmuyorum ki sizi tehdit edeyim, tehdit korkakların işidir, siz yapıyorsunuz onu. Siz Gülyazı’da insanları tehdit ediyorsunuz, Diyarbakır’da, Şırnak’ta insanları tehdit ediyorsunuz, sizin işiniz tehdit etmek, ben tehdit etmem.”

-KAPLAN: “İADELİ TAAHHÜTLÜ AYNEN İADE EDİYORUM”-

İçişleri Bakanı’nın konuşmasından sonra söz isteyen Hasip Kaplan, “Kan davası güdecek anlaşılan, emrinde Emniyet var, Jandarma var, korucu var” dedi. Kaplan, şöyle dedi:

“Yaralayıcı sözler nedeniyle geri alın ya da size iade etmek zorunda kalırım, Sayın Bakan geri almadı ben de iadeli taahhütlü bir liralık pulla Sayın Bakana süslü püslü olarak aynen iade ediyorum sözlerini. Güle güle kullanın sözlerinizi yakında postayla yerinde teslim gönderiyorum.”


Bu haber 1,300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,984 µs