En Sıcak Konular

CHP’de Brütüs kavgası

6 Ocak 2012 09:02 tsi
CHP’de Brütüs kavgası Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gazeteye verdiği röportajında,muhaliflere “Brütüs” benzetmesi yapması parti içinde tartışmaya neden oldu.

Cep telefonlarına, CHP Genel Merkezi’nden “Brütüs” açıklamasını sahiplenen mesajlar geçildi ancak Kılıçdaroğlu, “Ben Brütüs demedim. Soru öyle geldi” açıklamasını yaptı. CHP esk iGenel Başkanı Deniz Baykal da, “Brütüs” benzetmesi için “Hoş olmadı” değerlendirmesi yaparken, tüzük değişikliği önergesi Parti Meclisi’nde (PM) reddedilen muhalifler, “Brütüs” açıklaması üzerine olağanüstü tüzük kurultayı için düğmeye erken bastı.

Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav’ın desteklediği muhalifler, “Yeniden CHP Hareketi” adı ile bugün yapacakları basın toplantısında imza toplamaya başlayacak. Muhalifler, olağanüstü tüzük kurultayı için imza kampanyasına start verecek. İmza verecek isimler arasında bazı muhalifmilletvekilleri, PM üyeleri ile eski ve yeni il başkanları yer alıyor. Muhaliflerin bugün yapacağı basın duyurusunda, “Görevden alınan veya görevi sona erdirilen önceki CHP il başkanları ve duyarlı kurultay delegeleri adına olağanüstü tüzük kurultayı çağrısı için basın toplantısı düzenlenecektir” bilgisi verildi.

O benzetmeye kızmıştı

Kılıçdaroğlu, Baykal’ın istifasının ardından genel başkan adaylığını açıklayınca “Brütüs” benzetmeleri yapılmış, Kılıçdaroğlu, bu benzetmeye tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, “Siyaset eğer demokratik düzende yapılacaksa, ‘arkadan hançerleme’, ‘Brütüs’ benzetmelerinin doğru olduğuna inanmıyorum. İnsanlar düşüncelerini açıklayabilirler. Başkan adayı olabilirler. Sonunda gideceğimiz yer kurultay. Kurultayda da sağlıklı bir seçimin yapılacağına inanıyorum” demişti.

bugün

 

Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,253 µs