En Sıcak Konular

PKK sığınağında kütüphane

6 Ocak 2012 08:46 tsi
Tunceli'de PKK'lılara yönelik yapılan operasyonda 300 kitaplık bir kütüphane de bulundu.

Tunceli'de güvenlik güçlerinin 7 PKK'lının öldürüldüğü operasyonun ardından Rabat Vadisi'nde yaptığı aramada 2 mağara, 2 sığınak ortaya çıkarıldı. Mağara ve sığınaklarda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirilirken, örgütün Tunceli yapılanmasına yönelik önemli belgeler ile 300 kitaplık bir kütüphane de bulundu. Tunceli'de Jandarma Bölge Komutanlığı ile 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı'nın PKK'lıları etkisiz hale getirmek için 30- 31 Aralık günleri kent merkezine 30 kilometre mesafedeki Rabat Vadisi'nde düzenlendiği operasyonda 7 PKK'lı teröristin öldürülmesinin ardından bölgede sürdürülen arama ve tarama faaliyetinde, örgütün kullandığı 2 mağara ve 2 sığınak bulundu. Tunceli Valiliği, bugün mağara ve sığınaklarda ele geçirilen patlayıcı, silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini basına açıkladı.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE YAŞAM MALZEMESİ ELE GEÇİRİLDİ

Sığınaklarda yapılan aramada PKK'nın Tunceli kırsalındaki yapılanması, örgütün sözde Dersim eyaleti batı karargahı olarak adlandırdığı bölgede kimlerle irtibat içine girdiği, ne gibi çalışmalar yaptığına ilişkin çok önemli bilgiler ele geçirildiği belirtildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı kaydedildi. Tunceli Valiliği, güvenlik güçlerinin bölgede ve mağara ile sığınaklarda yapılan aramalarda 20 kilo patlayıcı madde, 2 adet M-16 ABD yapımı silah, 2 Kalaşnikof, 1 Rus yapımı BKC otomotik silah, 1 Kannas suikast silahı, silahlara ait çok sayıda şarjör ve bol miktarda fişek, 6 el bombası, 1 jeneratör, 1 CD ve DVD çalar, yüzlerce kilo gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

300 KİTAPLIK KÜTÜPHANE

PKK'lıların bir sığınak içinde kütüphane oluşturduğu, meşe ağaçlarını keserek iplerle birbirlerine bağladıkları görüldü. Kitaplıkta Türkiye'de bir çok ünlü yazar ve gazeteciye ait 300 civarında kitap ile onlarca dergi ve gazetenin de bulunduğu belirtildi. Ayrıca kütüphanede ele geçirilen kitaplar arasında dağdaki PKK'lıların KCK davalarını ve operasyonları takip ettikleri de ortaya çıktı. 'KCK dosyası' adlı kalın bir kitabın da yer aldığı belirtildi.

sabah

Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,654 µs