En Sıcak Konular

İlker Başbuğ için ambulans bekletiliyor

5 Ocak 2012 22:40 tsi
İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ için İstanbul Adliyesi'nin bahçesinde ambulans hazır bekletiliyor.

İnternet andıcı soruşturmasında ifade veren eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un örgüt yöneticisi olmak ve darbe teşebbüsünde bulunmak suçlamasıyla tutuklanması talep edildi. Başbuğ soruşturma kapsamında saat 13.30 sıralarında Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Savcı Cihan Kansız tarafından sorgulanan Başbuğ'un ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü. Sorguyu savcı Kansız yaparken Başsavcı Vekili Fikret Seçen de adliyede bekledi.

Savcılık sorgusunun bitmesinin ardından savcı Kansız, Başsavcı Vekili Seçen ile görüştü. Daha sonra Başbuğ'un TCK 312. ve 314. maddelerinden tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Söz konusu maddelere göre Başbuğ, 'silahlı terör örgütü yöneticisi olmak' ve 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs' ile suçlanıyor. Başbuğ'a, darbeye teşebbüs suçunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Başbuğ'un nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

AMBULANS HAZIR BEKLİYOR

İlker Başbuğ için sabah saatlerinden itibaren adliye bahçesinde 112 acil sağlık ekibi ve ambulans hazır bekletiliyor. Gündüz bekleyen ambulans akşam saatlerinde başka bir ekip ile değişim yaptı. Sağlık ekipleri olası bir rahatsızlanma sebebiyle adliyede bekletiliyor. Gazeteciler de gelişmeleri adliye bahçesinde izlemeye devam ediyor.

(CİHAN)

Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,406 µs