En Sıcak Konular

Odatv'de tahliye talepleri reddedildi

5 Ocak 2012 22:04 tsi
Odatv'de tahliye talepleri reddedildi Odatv Davası'nda savcı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Mahkeme, sanıkların tahliye taleplerini reddetti.

Oda TV davasında tutuklu sanıklar hakkında istenen tahliye talepleri ret edildi. Odatv Davası'nda tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini isteyen Cumhuriyet savcısı, cezaevinde rahatsızlanarak 12 Kasım 2011'de hayatını kaybeden Kozinoğlu'nun dosyasının davadan ayrılarak, hakkında düşme kararı verilmesini istedi.

Odatv davasında Nedim Şener, izleyiciler arasında yer alan Uğur Dündar'a "tiyatroya hoş geldin" diye seslendi. Ahmet Şık ise savunmasında, "Dokunan yanar' dedim, dokundum buradayım" dedi. Davada sanıkların tahliye talepleri reddedildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davada savcı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık avukatları, müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Sanık Ahmet Şık'ın avukatı Fikret İlkiz, müvekkili hakkındaki olası tahliye kararını mahkemenin takdirine bıraktıklarını ifade etti.

Soner Yalçın'ın avukatı ise müvekkili hakkında ''silahlı örgüt'' suçunun söz konusu olmadığını iddia ederek, mahkemenin ''görevsizlik'' kararı vermesini talep etti.

Avukatların taleplerinin alınmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan görüşünü açıkladı.

Savcı Ermertcan, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini, cezaevinde rahatsızlanarak 12 Kasım 2011'de hayatını kaybeden Kaşif Kozinoğlu'nun dosyasının davadan ayrılarak, hakkında düşme kararı verilmesini talep etti.

Sanık Şükrü Doğan Yurdakul hakkında sağlık raporu alınmasını isteyen savcı Ermertcan, sanık avukatlarının ''görevsizlik'' kararı verilmesi talebinin reddedilmesini istedi.

Savcı Ermertcan ayrıca, dosyadaki dijital veriler hakkında tarafsız bir bilirkişi raporu aldırılmasını talep etti.
 

Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    28,378 µs