En Sıcak Konular

Türk, Sakık ve Tuğluk, KCK tutuklularını ziyaret etti

5 Ocak 2012 19:54 tsi
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Milletvekili Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, Kocaeli'de bulanan Kandıra F Tipi Cezaevi'ndeki KCK tutuklularını ziyaret etti.

Sakık, Türk ve Tuğluk, ziyaret sonrasında gazetecilere açıklama yaptı. Ahmet Türk, AK Parti'nin Kürtleri sindirmeye yönelik psikolojik bir savaşı başlattığını ileri sürerek, "Gerçekten Kürtleri demokrasi ve özgürlüklerden kurtarmak için anti demokratik uygulamaları gündeme getirdi. Daha önce yaşadığımız süreçlerin biteceği inancı ile demokrasi mücadelesini kardeşleşmeyi esas alan bir siyasetin ortaya çıkacağını hep umut ettik. Ama bu sürece baktığımız da bugünkü Kürtlerle ilgili demokrasi ile ilgili vicdan sahibi insanlara karşı 93'lerde yürütülen siyasetin bugünde yürütüldüğünü görüyoruz." dedi.

Türk, halkının sesi olan gazetecilerin cezaevinde olduğunu belirten Türk, şunları söyledi: "Hukuçu arkadaşlarımız cezaevilerinde, belediye başkanlarımız ve partimizin çeşitli kademelerindeki üyeler, fikir ve düşüncelerini ortaya koyduğu için cezaevlerinde. Bu arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu belirtmek için cezaevine ziyarette bulunduk. Hepimize düşen görev dostluğu kardeşliği özgürlüğü geliştirmek olmalıdır. Geçmişte uygulanan politikaların 30 yıldan bu yana sonuç vermediğini hepimizin bunu görmesi düşünmesi ve ortak akılla sorunların çözümü konusunda bir iradeyi ortaya koymamız lazım. Bu gün parlementonun görevi budur. Ne yaparsanız yapın bugün birbirimizi anlamakla, uzlaşarak diyalog kurarak ve Kürtleri de olduğu gibi kabul ederek bu sorunları çözebileceğimize inanıyoruz. Gerçekten demokratik, herkesin kendisini özgürce ifade edebileceği bir Türkiye için sonuna kadar da mücadelemezi sürdüreceğiz bunun bedeli ne olursa olsun. Eğer bedeli cezaevinde yatan arkadaşlarımız gibi yatmaksa buna hazırız. Ama demokrasiden insan haklarından, özgürlüklerden vaz geçmeyiz. Türkiye'de artık hepimizin yarınlarımız için çocuklarımızın geleceği için oturup konuşmalıyız, tartışmalıyız. Ortak bir irade ortaya koymalıyız. " ifadelerini kullandı.

"AVUKAT VE GAZETECİ ARKADAŞLARIMIZ MORALLİ"

Van Milletvekili Aysel Tuğluk ise ziyaretlerine avukat ve gazeteci arkadaşlarını moralli gördüklerini söyledi. Tuğluk, "Kendilerinin hukuki süreç işletilerek cezaevinde durmadıklarını, siyasi bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarını rehine olduklarını ifade ediyorlar. Kürt olduklarından ve onur mücadelesi verdiklerindne dolayı burada bulunyorlar. Bu çözüme hizmet etmiyor tabiki." dedi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık da cezaevlerinin Türkiye'nin utancı olduğunu idda etti. Sakık, şunları aktardı: "Bu çözüm değil çözümsüzlüktür. Bu yol ancak yeni bir anayasa yeni bir hukuk yeni bir toplumsal sözleşmeden bahsediyorsak kürtlerin anayasada yer alması ve bu cezaevlerinin ortadan kaldırılmas ile bu sorun çözülür."

(CİHAN)

Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,728 µs