En Sıcak Konular

'Nerede yanlış yaptık?' kitabı

5 Ocak 2012 18:30 tsi
Oda TV davasının 8. duruşmasında tutuklu sanık Hanefi Avcı savunmasının bir kısmını tamamladı. Sanık Avcı, "Benim kitabım bir örgüt kitabı değildir. Bir eleştiri kitabı, 'nerede yanlış yaptık?' dediğim bir kitaptır." dedi.



İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Oda TV davasında tutuklu sanık Hanefi Avcı savunma yaptı. Kendisinin de yargılandığı davanın özünde Oda TV'nin bulunduğunu söyleyen Avcı Haliçte Yaşayan Simonlar isimli kitabının Oda TV tarafından yazdırıldığı iddialarına cevap verdi. Avcı, "Benim kitabım bir örgüt kitabı değildir. Bir eleştiri kitabı, nerede yanlış yaptık? dediğim bir kitaptır. Ben kitap yazarken kimseden tavsiye ve telkin almadım. Zaten yapımda buna müsait değildir." iddiasında bulundu.

Avcı, "Burada Oda TV işin merkeziymiş gibi bir görüntü vardır. Aslında Oda TV'nin benim kitabımdan haberi dahi yokmuş. Kitabım satışa çıktığında her yerde haberler yayınlanırken Oda TV'de saat 11.45'te haber çıkmıştır. Oda TV'nin yayınladığı haber ise Hürriyet gazetesinden alınarak aynen yayınlanmıştır." diye konuştu. Duruşma öncesinde konuştuğu Oda TV çalışanlarının kendisine, "Biz senin kitabını bulmak için neler çektik." dediğini anlatan Avcı, "İddianameye göre benim kitabımın organizasyonunu Oda TV yapmıştır. Oda TV'nin ne benimle nede kitabımla bir alakası yoktur." dedi.

Uzun yıllar polis şefliği yaptığını kaydeden sanık Avcı, Oda TV iddianamesi ve dosyasını eleştirerek, "Böyle örgüt dosyası hazırlanmaz. Bu davanın içinde olmasam muhakkak bir şeyler var derdim ama durum öyle değil. Yıllarca istihbarat birimlerinde çalıştım böyle dosya hazırlamadım." ifadelerini kullandı.

Haliçte Yaşayan Simonlar isimli kitabını 2000 yılında yazmaya başladığını savunan Avcı, mesaisinin yoğunluğundan ötürü ara vermek zorunda kaldığını söyledi. Yazmaya 2009 yılında yeniden başladığını ifade eden Avcı, kitabı Mart ayında bitirerek 10 Nisan Polis Bayramı'nda basılması için yayınevine gönderdiğini söyledi. İddia edildiği gibi kitabın kendisine yazdırıldığına dair iddianamede hiçbir delil olmadığını öne süren Avcı, "Bir delilin delil olabilmesi için usulüne uygun olarak elde edilmesi gerekmektedir. Ancak bilgisayar delillerini toplayan bizim arkadaşlar asgari şartları yerine getirmemişlerdir. Bu kadar hayati bir olayda olay yeri incelemesi ve delil araştırması yapıyorsunuz ancak asgari şartları yerine getirmiyorsunuz. Bu deliller geçersizdir." diyerek savunmasına daha sonra devam edeceğini belirtti.

(CİHAN)

Bu haber 818 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,922 µs