En Sıcak Konular

Meteorolojiden kritik uyarı!

5 Ocak 2012 17:41 tsi
Meteoroloji Genel Müdürlüğün yarın yağışlı havanın etkisine girileceğini açıkladı.

Yurdun, yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, hava sıcaklığının lodosla birlikte cuma günü batı bölgelerde, cumartesi günü iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, ancak pazar günüden itibaren kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı öngörülüyor.

Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de, yarın sabah saatlerinden itibaren, güneybatı yönlerden kuvvetli olarak esecek rüzgarın öğle saatlerinden sonra lodos fırtınasına dönüşmesi bekleniyor.

Yağışların yarın akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Antalya'nın batı ilçelerinde kuvvetli, cumartesi günü Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı, Marmara'nın doğusu, Kuzey ve İç Ege, Göller Yöresi, Mersin ve Aydın çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Cuma günü, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı Denizli ve Uşak çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın güneybatı (Lodos) yönlerden batı bölgelerimizde kuvvetli (40-60 km/s), Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Cumartesi günü, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Erzincan, Tunceli ve Bingöl karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı bekleniyor. Yağışların, Muğla ve Antalya çevrelerinde aşırı olmak üzere, Marmara'nın doğusu ile Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur ve Mersin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/s), Güney Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde eseceği öngörülüyor.

Pazar gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk hava nedeniyle yağışların iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kara dönüşeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının lodosla birlikte cuma günü batı bölgelerde, cumartesi günü iç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, ancak pazar günüden itibaren kuzeybatıdan başlayarak ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı bekleniyor.

Batı bölgelerde kuvvetli yağış ile birlikte rüzgarın güneybatı yönlerden (lodos) fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor. (AA) 



Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs