En Sıcak Konular

Kulüpler Birliği kararını açıkladı

5 Ocak 2012 17:39 tsi
Kulüpler Birliği, şike soruşturması kapsamında takımların küme düşürülmesi kararını açıkladı.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, birlik olarak TFF'nin 26 Ocak'ta yapacağı Olağanüstü Genel Kurul'a katılma kararı aldıklarını söyledi.

İşte Demirören'in açıklamaları;

"Öncelikle TFF’nin aldığı Genel Kurul Kararı’nda bizim tavsiyemiz alınmadı. TFF bu kaosta sorunları tartışmak için bizi Genel Kurul’a davet etti. Kulüpler Birliği Türk futbolunun durumundan endişe duyuyor. Vakıf, gelinen noktadaki sorumlulukları kabul eder, futbolun hak ettiği yere gelmesi için çalışır. TFF’nin temel görevinin futbolumuzun yönetilmesi kadar olduğu kadar bilir ve destekler. Her türlü projeler hazırlar ve destekler. "

TFF Yönetim Kurulu’nun 58. maddede değişimi kabul etsek de bu değişiklik de sorumluluk TFF’dedir. Bizim talebimiz olmadan Genel Kurul’a katılınmaması talebine rağmen bu Genel Kurul'a birlik olarak katılacağız.  Türk futbolunun selameti için bu sürecin sonuna gelinmesi esastır. Talimatlar doğrultusunda kişi ve sorumluların ifadelerin alınması en uygunudur. Ankaragücü Başkanı'nın toplantıyı terk etmesi kendi kararıdır. Onun dışında herkes burada. Kimsenin beklemediği bu kaosu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Hata yapan cezasını çekecektir."

GÜNDEM 58. MADDE

Yıldırım Demirören başkanlığında saat 13.30'da başlayan toplantının en önemli gündem maddesi, Futbol Federasyonu’nun, şike ve teşvik primine teşebbüse de küme düşme cezası verilmesini öngören 58. maddesinin değiştirilmesinin karara bağlanması için yaptığı genel kurul kararı oldu.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, toplantı devam ederken toplantıdan ayrıldı.

Altınyuva şunları söyledi:  "Ben 58. maddenin değişmemesi taraftarıyım. Toplantıya geç geldim erken gidiyorum. Kulüplere Allah kolaylık versin. Bizim zor durumumuzdan yararlanan takımlarla aynı masada oturmayacağım. Ankaragücü olarak bize verilen sözler vardı. İnşallah güzel şeyler olacaktır. Birlik olarak bu zor günlerden çıkacağız.

Bizi zor günlerimizde yanlız bıraktıkları için ikinci bir karara kadar yönetim kurulumdan da onay alarak bundan sonraki toplantılara katılmamayı düşünüyoruz. Bizim kararımız 58. maddenin değişmemesi yönündedir."

TOPLANTIYI NEDEN TERK ETTİ?

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısına geç gelip, toplantıdan erken ayrılan Ankaragücü Kulübü Başkanı Sami Altınyuva, ''Bizi zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı söyleyerek toplantıyı terk ettim'' dedi. 

Sami Altınyuva, Futbol Disiplin Talimatı'nda şike yapan ve teşebbüs eden kulüplere verilecek cezaların öngörüldüğü 58. maddenin değiştirilmesine ilişkin yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu öncesinde düzenlenen Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından, ilk ayrılan kulüp başkanı oldu. 

Sami Altınyuva, vakfın önünde bekleyen gazetecilere yaptığı açıklamada, toplantıda alınacak karara saygılı olduklarını, Ankaragücü olarak, şike yapan ya da teşebbüs eden kulübün cezasının çekmesini ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin değiştirilmemesi tarafında olduklarını bildirdi. 

Toplantıya bilerek geç geldiğini dile getiren Altınyuva, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Ankaragücü olarak bize verilmiş sözler vardı. Kulüpler Birliği Vakfı'nda, bundan 15-20 gün önce, Ankaragücü'nün durumunu bana sorulmuştu. Ben de, kulüp başkanlarına bu konuyla ilgili bilgiler vermiştim. 'Ankaragücü tarihinin en büyük sorunlarıyla karşı karşıyadır' demiş, 40-50 gün zarfında yapmış olduklarımızı anlatmıştım. 'Kulübün 100 trilyona yakın borcu var ve bu sorunlarla uğraşıyor' dedim. 'Transfer yasağımız var' dedim. 'Maç kazanıyoruz Federasyon'dan para gelmiyor, elimdeki futbolcular aynı gün ihtar çekmiş, alacaklarıyla ilgili nakit para istiyorlar' dedim. 'Bu konuyla ilgili olarak neler yapabilirsiniz?' dediğimde hepsi bana destek olmuştu. Önceden söz vardı, senet yoktu. Centilmenlik olarak bana verdikleri bazı sözleri vardı. Başta Gençlerbirliği, Eskişehirspor, Fenerbahçe, sözlerini tutmadılar. Futbolcuma nakit para, 10 gün sonrasına şahsi çekimi verdiğim halde, bizden habersiz futbolcularla görüşmüşler, konuşmuşlar ve anlaşmışlar. Beni elimde futbolcu kalmama durumuyla karşı karşıya bıraktılar. Tepki olarak toplantıya geç geldim, erken gidiyorum. Bu şekilde sözünü tutan kulüpler için sözüm meclisten dışarı. Bir kardeşleri olarak da onlara Allah yollarını açık etsin diyorum ama fırsatçılık yaparak bizim zor durumumuzdan yararlanan kulüplerle aynı masada oturmayacağımı, onlarla aynı yolda dahi yürümeyeceğimi, söyleyerek toplantıyı terk ettim.''

Toplantıda herkesin fikirlerini söylediğini kaydeden Altınyuva, birlik ve beraberlik içinde Türk futbolu adına güzel şeyler olacağına inandığını ifade etti. 

''Ankaragücü, Kulüpler Birliği Vakfı'ndan ayrılacak mı?'' şeklindeki soru üzerine ise Altınyuva, ''Bu akşam yönetim kurulunda bu konuda, yönetim kurulunda bulunan arkadaşlarımla görüşeceğim. Fikir alışverişinde bulunacağım. Şahsi görüşüm, bizi yalnız bıraktıkları için, ikinci bir karara kadar, yönetim kurulundan da onay alarak, kulüpler birliği toplantılarına katılmamaktır'' dedi. 

AYRINTILAR GELİYOR...



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,730 µs