En Sıcak Konular

Askerin TBMM'deki son izleri de siliniyor

5 Ocak 2012 14:11 tsi
TBMM Başkanlık Divanı yarın toplanıyor. Toplantıda, boşaltılan tabur binası ve çevresinin, yeni bir düzenlemeyle kullanılması da ele alınacak.

TBMM Başkanlık Divanı, yeni yılın ilk toplantısını, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında yarın Dolmabahçe Sarayı'nda yapacak. 

Toplantıda, Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığınca boşaltılan tabur binası ve çevresinin yeni bir düzenlemeyle kullanılması da ele alınacak. Erlerin eğitim alanı olan yerin otopark; gazino olarak kullanılan binanın ise yemek hizmeti için kullanılması planlanıyor.

Toplantı öncesinde Çiçek imzasıyla, Başkanlık Divanı üyelerine gündeme ilişkin öneriler iletildi. 

Üyelere gönderilen yazıda, yeni parlamenterler hizmet binasının yapımı nedeniyle yıkılan personel hizmet binasındaki birimlerin, yerleşke dışında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Orman Genel Müdürlüğünden kiralanan binaya taşındığı anımsatıldı. 

Yazıda, bazı birimlerin kampüs dışına çıkmasının, çalışmalarda aksaklıklara neden olduğu ifade edilerek, ''Bu nedenle TBMM Başkanlığı İdari Teşkilat Kanunu'na istinaden 18 Aralık itibariyle Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığı tarafından boşaltılan tabur binası ve çevresinin, yeni bir düzenlemeyle kullanıma sunulması, Muhafız ve Tören Tabur Komutanlığının gazino olarak kullandığı bina ve çevresinin yeniden düzenlenerek, milletvekili ve personelin yemek hizmeti alabilmesi doğrultusunda kullanıma sunulması planlanmaktadır'' denildi.

TBMM yerleşkesi içinde araç park yerinin yetersizliğinin, yerleşke içinde görüntü kirliliğine, kaldırımların araçlar tarafından işgaline ve düzenli olmayan trafik akışına neden olduğuna işaret edildi. Bu sorunları ortadan kaldırabilmek için personelin otopark ihtiyacının giderilmesi amacıyla otopark yapımının planlandığı belirtildi.

Ayrıca Yalova Atatürk Köşkleri Sosyal Tesisleri'nin, tarihi Atatürk Köşkü dışında kalan bölümlerinin, uzun yılların getirdiği yıpranma nedeniyle TBMM'ye yakışmayan, sağlıksız kullanım alanları oluştuğu vurgulandı. Termal tesislerde bulunması gereken sağlık koşullarının önemi de dikkate alınarak, bu tesislerin tadilatının ya da gerekirse yeniden inşasının yapılması önerildi.

TBMM Başkanlık konutunun da yapısal ömrünü tamamladığı, gelen misafirlerin otopark ihtiyacının karşılanamaması, yemek salonun küçük olması gibi nedenlerden dolayı projelendirilerek, yeniden yapılması da önerildi.


-Hizmet alımıyla da çalışabilecek-


Ayrıca, 6 ayrı alan ve Tören Salonu'nda yerli, yabancı konuklar onuruna düzenlenen yemek, kokteyller için üretim, sunum hizmeti yerine getirildiği ifade edilerek, Tabur Gazinosu'ndan devralınan lokantanın da hizmete açılmasının planlandığı vurgulandı.

Başkanlık Divanı üyelerine gönderilen yazıda, ''Hizmet alımının genişlemesi, mevcut personelin yetersizliği, yemek üretimi ve sunum hizmetlerinin daha etkin, verimli, nitelikli çalışanlar ile ekonomik olarak yerine getirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan personelin hizmet alımı yoluyla karşılanması için Başkanlık makamına yetki verilmesi hususunun görüşülmek üzere Başkanlık Divanına havalesini arz ederim'' denildi.

(MLT-KUD)

 

AA


Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,051 µs