En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklama

5 Ocak 2012 13:08 tsi
Cumhurbaşkanı Gül'den flaş açıklama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Özel'le yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıkladı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, haftalık olağan görüşmelerinde Irak sınırındaki olayla ilgili geniş bir şekilde bilgi aldığını belirterek, ''Nasıl ve hangi hatadan oldu, araştırmalar titiz bir şekilde birçok yönden devam etmektedir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Ankara'dan Bolu'ya geldi. Gül, Bolu Valiliği önünde Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Valiliğe gelişinde burada toplanan vatandaşları selamlayan Gül, tören mangasını selamladıktan sonra Vali Yılmaz'ın makamına geçti.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı açıklamada, bütün illeri çeşitli vesilelerle ziyaret ettiğini söyledi. Bazı illere 20-30 yıl boyunca hiç Cumhurbaşkanı uğramadığını ya da Cumhurbaşkanı ziyareti vesile olmadığını ifade eden Gül, ''Bunu öğrendikten sonra illeri ziyaret edip sorunları yerinde görmeyi ve vatandaşlarla yakın olmayı önemsedim'' diye konuştu.

Bolu'ya daha önce gelmek istediğini dile getiren Gül, ''Ama bazen yakın olunca yakınlık uzağa da dönüşüyor. Gecikmiş olsa da Bolu'da olmaktan memnuniyet duyuyorum'' dedi.

Gül, Bolu'nun doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önemli zenginliğe sahip illerinden olduğunu belirterek, temaslarının faydalı geçmesi temennisinde bulundu.

Sorular

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yaptığı haftalık olağan görüşmelerde Uludere yakınlarında yaşanan olayla ilgili bilgi alıp almadığının sorulması üzerine Gül, perşembe günlerinin devlet günü olduğunu ve Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarıyla görüşmeler yaparak bilgi aldığını anımsattı.

Gül, bugünkü Bolu ziyareti nedeniyle haftalık olağan görüşmeleri dün yaptıklarını bildirerek, şunları söyledi:

''Geçen hafta içinde sivil-asker hepimizi üzen acı bir olay oldu. Bununla ilgili gayet titiz bir şekilde araştırmalar devam etmektedir. Nasıl ve hangi hatadan oldu, araştırmalar titiz bir şekilde birçok yönden devam etmektedir. Bu araştırmalar hem Silahlı Kuvvetler içinde yapılıyor, hem de savcılar el koydu. Mahkeme gizlilik kararı aldı. Bu, işi titizlikle yürütmek için gerekli olan bir şey. Ben de dün görüşmelerde geniş bir şekilde bilgi aldım.''

Gül, görev süresinin bugün TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek olmasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya, ''Benim bununla ilgili düşüncelerim belli. O benim işim değil, Meclis'in işi'' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin  il ziyaretlerinin aktif siyasete dönmeyi düşündüğü anlamına gelip gelmeyeceğine ilişkin sorusu üzerine, ''Bunlarla hiçbir ilgisi yok. Aslında birçok ile gittim. Gitmediğim il sayısı azaldı. Bunları demin söylediğim çerçeve içinde değerlendirmeniz gerekir'' dedi.

Başka bir soru üzerine Gül, Bolu'ya hayatında ilk kez üniversite öğrencisi olduğu yıllarda geldiğini söyledi.

Orta Anadolu'nun kıraç yapısına dikkati çeken Gül, ''Yeşilliğin, ağacın ne olduğunu Bolu'ya gelince öğrendim. Bolu'nun bendeki ilk çarpıcı izi budur'' diye konuştu.

Daha sonra Vali Özçimen tarafından Gül'e Gerede derisinden kemer ve cüzdan ile yine deriden yapılmış Fatih Sultan Mehmet tablosu hediye edildi.

aa


Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs