En Sıcak Konular

İmam hatiplerin ortaokulu yeniden açılıyor

5 Ocak 2012 11:46 tsi
AK Parti, imam hatip liselerinin ortaokul bölümlerinin kapatılmasıyla geçilen 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek.

Teklif kabul edilirse zorunlu eğitim 13 yıla çıkarken, isteyen öğrenciler orta kademede imam hatiplere geçiş yapabilecek

İmam hatip liselerinin ortaokul bölümleri yeniden açılıyor. 28 Şubat sürecinde 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılı'nda kesintisiz 8 yıllık zorunlu eğitim uygulaması başladığı için imam hatip liselerinin ortaokul bölümü kapanmıştı. Daha önce ilkokuldan mezun olduktan sonra (12) yaşında imam hatip lisesine kaydını yaptıran öğrenciler, 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim nedeniyle sadece lise bölümlerine 15 yaşında kayıt yaptırabilir hale gelmişti. Bu durum bir çok tartışmayı da beraberinde getirmişti.

ZORUNLU EĞİTİM 13 YILA ÇIKIYOR

AK Parti hazırladığı kanun teklifiyle 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitime son verecek. Teklif yasalaştığında, zorunlu eğitim 13 yıla çıkarılacak. 1 yıl okul öncesi eğitimin ardından, 4 yıl temel eğitim, 4 yılı yönlendirme ve orta öğretime hazırlık, 4 yıl da orta öğretim (lise) eğitimi olacak. Yönlendirme eğitimiyle öğrenciler gelecekte sosyal bilimler liseleri, düz liseler, meslek liseleri, fen liseleri, imam hatip liselerinden hangisinde okumak istediğini tercih edebilecek.

Öğrenci tercihine göre 4 yıl eğitim alacak. Tercih ettiği bölümler arasında her zaman yatay ve dikey geçiş imkânı bulunacak. Son olarak ise 4 yıl ortaöğretim yani lise eğitimi alması planlanıyor. Sistemle aynı zamanda, farklı yaş gruplarında öğrencilerin pedagojik olarak ayrı fiziksel mekânlarda eğitim alması da amaçlanıyor. İmam hatip mezunlarının ilahiyat fakülteleri dışındaki alanlara girmesinin önünü kesen katsayı uygulaması YÖK tarafından kaldırılmıştı.Teklifle, katsayının herkese eşit uygulanması yasaya bağlanacak. Teklifte meslek liselerinden 2 yıllık yüksek okullara sınavsız geçişe imkân verilirken, 4 yıllık fakültelerin yüzde 10 kontenjanı ön lisanstan dikey geçiş yapacaklara ayrılacak.

İmam hatiplilerden CHP liderini ziyaret

İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) üyeleri dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmede, Önder üyeleri Kılıçdaroğlu'na anayasa raporu sundu. ÖNDER Genel Başkanı Hüseyin Korkut, ÖNDER'in din ve vicdan özgürlüğü, dindevlet ilişkisi, kılık kıyafet özgürlüğü gibi konulardaki önerileri hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, CHP'nin imam hatiplere ve Kuran kurslarına karşı olduğu gibi bir algı olduğunu belirterek "Biz ikisine de karşı değiliz. Biz yasal olmayan Kuran eğitimine karşıyız. CHP olarak imam hatiplerin varlığını çok önemsiyoruz. 1924'te imam hatipleri CHP açtı" dedi. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut başkanlığındaki heyet dün aynı zamanda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile de görüşerek anayasa raporunu sundu.

Sabah


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs