En Sıcak Konular

Erdoğan, BBP lideri Destici ile görüştü

4 Ocak 2012 19:47 tsi
Erdoğan, BBP lideri Destici ile görüştü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konutundaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

BBP Genel Başkanı Destici, görüşmenin ardından Başbakanlık Resmi Konutundan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Destici, Başbakan Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, kendisini çok sağlıklı gördüklerini anlattı.

Görüşmede, Türkiye'nin önemli meseleleriyle ilgili BBP'nin görüşlerini aktardıklarını ve Başbakan Erdoğan'ın bu konulardaki görüşlerini dinlediklerini ifade eden Destici, önümüzdeki günlerde dış ve iç politika açısından daha iyi günlerin olacağını dile getirdi.

Destici, bugün Suriye Büyükelçi Müsteşarı Mounzer Mounzer'in kendisini ziyaret ettiğini anımsatarak, bu görüşmeyle ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a bilgi verdiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'a yeni anayasaya ilişkin görüşlerini de aktardıklarını belirten Destici, ''Biz, BBP olarak 1980 ihtilalini yapanların yargılanmaya başlandığı bugün artık Türkiye'nin bu ayıplı, 80 ihtilalinin ürünü olan anayasadan kurtulmasını istiyoruz'' dedi.

Bu konudaki görevin öncelikle iktidar partisi olmak üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi partilere düştüğünü vurgulayan Destici, yeni anayasanın millete kazandırılmasını istediklerini, bu konudaki düşüncelerini Başbakan Erdoğan ile paylaştıklarını söyledi.

Türkiye'nin birinci gündem maddesinin terör olduğunu, yaşanan terörlerin temelinde terörün bulunduğunu ifade ederek, ''Bu terör belasından bir an önce kurtulunması gerekiyor'' diye konuştu.

Destici, şöyle konuştu.

''Bu PKK'nın siyasi uzantıları, sözde milletvekilleri son günlerde gerçekten çizmeyi aşan, hukuk dışı, söylemlerle pervasızca, millete, milletin birliğine, devletin tüm kurumlarına, millete saldırıyorlar. Artık bu pervasızlığa bir 'dur' denmesi lazım, hukukun işletilmesi lazım. Her şeyden önce Meclis'te bu suç işleyenlerin, anayasal suç işleyenlerin mutlaka dokunulmazlıkları kaldırılıp, yargıya sevk edilmesi gerekiyor. Biz, bunu BBP olarak hem Meclis'te bulunan hem MHP ve CHP'den hem de hükümetten talep ediyoruz, bunun mutlaka yerine getirilmesi gerekiyor. Bu konuda pasif davranmamak lazım. İnşallah önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir süreç yaşanır diye bekliyoruz.''

Görüşmede Türkiye'de demokratikleşme adına atılan adımlarında gündeme geldiğini anımsatan Destici, bu konudaki görüşleri de paylaştıklarını, güzel, faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Mustafa Destici, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazanın görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusu üzerine, şunları söyledi:

''Evet, o konuyu da konuştuk. Biliyorsunuz, Sayın Başbakanın o konuda da ilgisi büyük, hassasiyetle bu konunun üzerinde duruyor. Başbakanlık Teftiş Kuruluna da talimat verdi ve kurul da çalışıyor. Kendisiyle o süreçle ilgili de bilgi alışverişinde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar savcılarla gidip kendim de bizzat görüşeceğim, aile ve hukukçularımızla birlikte. O süreçte de biz netice alana kadar, bu iş aydınlanana kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Sayın Başbakan da bu konuda ne yapılması gerekiyorsa, bize her türlü kurumların yapması gereken işler konusunda her türlü desteği vereceğini belirtti.''

aa

Bu haber 723 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,594 µs