En Sıcak Konular

Haniye, Kadir Topbaş'ı ziyaret etti

4 Ocak 2012 18:30 tsi
Gazze'deki Filistin Hükümetinin Başbakanı İsmail Haniye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Filistin Hükümetinin ortak çalışmaları konusunda görüş alışverişinde bulunan Haniye ve Topbaş, barış mesajı verdi.

Görüşmede söz alan Kadir Topbaş; "Gazze'ye uygulanan bu ambargo ve tecrit sadece Filistin halkını değil İsrail halkını da mağdur ediyor, birileri birilerin hakkını yiyor." dedi. Topbaş sözlerini söyle sürdürdü: " Artık gemisini yürüten kaptan devri kapandı. Hepimiz bu gemideyiz, gemi su almaya başladı mı hepimiz batarız. Kimsenin gemiyi delmeye hakkı yok. Biz her daim Filistin halkının yanında olduk yanında olacağız. Tecrübelerimizi onlarla paylaşacağız. Bizim İsrail halkıyla da bir sorunumuz olamaz. Uygulanan bu ambargo onları da mağdur ediyor." dedi.

Başkan Topbaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Zor şartlarla bölgelerinde yaşamaya çalışıyorlar. Yer yüzündeki yerel yönetimler olarak bizler siyasetin tamamen dışında halkların yaşamaları hakkında hasiyetimizi ortaya koymak durumundayız. Bir takım yönetimlerin insanlara zulümden başka bir şey vermediğini görmekteyiz. 21. yüzyılda tecrit edilmiş bir Gazze'yi düşünmek istemiyoruz. Bu dünya barışını ciddi anlamda tehdit etmektedir." dedi

Başkan Topbaş ile birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Haniye ise, "Uluslararası ambargo nedeniyle büyük sıkıntılarımız var. Bunları Türkiye ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla aşacağız. Uluslararası baskılar nedeniyle yatırımlarımız durmuş durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ülke büyüklüğünde. Sizin tecrübenizden ve yol göstermenizden yararlanacağız. Dostumuz olmanız bizim için büyük bir güvence. İstanbul Medeniyetler şehri. Bundan sonrada gerek yatırımlarda gerekse halkımıza hizmet götürmede bize destek vereceğinizden eminiz ve bundan büyük mutluluk duyuyoruz Yerel yönetimlerin desteğine ihtiyacımız var. Burada bulunduğum süre zarfında her türk vatandaşın kalbinde birlik beraberlik gördüm. Filistin sevgisi gördüm." dedi.

Heyetlerin karşılıklı görüşmeleri, belediyelerin işbirliği, yerel yönetimlerde koordinasyon ve yardımlaşma konuları görüşüldü.

cihan

Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs