En Sıcak Konular

CHP'li Kart Hakan Şükür'ü başbakana sordu

4 Ocak 2012 15:47 tsi
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün; Lig TV’de Maraton programıyla anlaştığı iddialarını Başbakan Erdoğan'a sordu.

Kart, "Hakan Şükür’ün bu anlaşmayı yaparken sizin onayınızı aldığı doğru mudur? Hakan Şükür kim ya da kimlerden izin almıştır?” sorusunu yöneltti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün; Lig TV’de Maraton programında sezon sonuna kadar lig maçlarını yorumlamak konusunda anlaştığına dair bilgilerin basına yansıdığını belirterek konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

-“BÖYLE BİR GÖREV MİLLETVEKİLLİĞİ İLE BAĞDAŞIYOR MU?”-

“Hakan Şükür’ün spor ve futbol konusundaki birikimi takdire değer olabilir. Bu birikimini Meclis zeminlerinde kullanması ve kamuoyunu bu anlamda bilgilendirmesi gerekir” diyen Kart, “Sorun böyle bir faaliyetin milletvekilliği göreviyle bağdaşıp-bağdaşmadığı, ahlaki olarak doğru olup-olmadığı ve haksız kazanca yol açıp-açmadığı konusunda yoğunlaşmaktadır” dedi.

Spor ve futbolda şike iddialarının yoğun bir şekilde tartışıldığı bir dönemde; iktidar gücü ve nüfuzuna sahip olan bir milletvekilinin böyle bir faaliyetin içine girmesinin beraberinde kaçınılmaz olarak spekülatif yorum ve değerlendirmeleri getireceğine dikkat çeken Kart, şöyle dedi:

“Yürütülen faaliyet 3069 sayılı Yasanın lafzi ve şekli anlamda aykırı olmayabilir. Ancak, Anayasanın 82. maddesinin özü ve siyasi etik ilkelerine göre, milletvekilinin herhangi bir faaliyette bulunurken, milletvekilliği ve devlet nüfuzunu araç olarak kullanıp – kullanmadığı hususu önem kazanmaktadır. Öte yandan; Hakan Şükür konumu sebebiyle, sektörde faaliyet gösteren diğer yayın organlarına karşı da haksız rekabet imtiyazı sağlamış olmakla, yeni hukuki sorunlar da doğacaktır.”

-“SİZİN ONAYINIZI ALDIĞI DOĞRU MU?”-

“Basına yansıyan bilgilere göre; Hakan Şükür bu anlaşmayı yaparken Başbakan’dan izin almıştır. Bu hususun da açıklık kazanması gereği vardır” diyen Kart, Başbakan’a şu soruları yöneltti:

“AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür’ün yukarıda anlatımı yapılan faaliyet içinde bulunmasını etik olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Olaya müdahale edecek misiniz?

Hakan Şükür’ün bu anlaşmayı yaparken sizin onayınızı aldığı doğru mudur? Hakan Şükür kim ya da kimlerden izin almıştır?”


Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs