En Sıcak Konular

Bulut'un ayağını GDO'lar mı kaydırdı?

4 Ocak 2012 15:07 tsi
Bulut'un ayağını GDO'lar mı kaydırdı? Yiğit Bulut Habertürk'ten sakın bu yüzden kovulmuş olmasın?

Habertürk kanalının Genel Yayın Yönetmeni, tv programcısı ve Habertürk gazetesi köşe yazarı Yiğit Bulut’un kovulmasıyla 2012’nin basın camiamızdaki ilk bombası da, daha dakka bir gol bir hesabı, yılın henüz 3. gününde patlamış oldu.

...

Bulut, genetiği değiştirilmiş ürünlere karşı açtığı bir kampanya sırasında, çok sayıda tv programını ve köşe yazısını bu çok önemli sağlık meselesine hasretmişti. Bu çerçevede, dünyanın en büyük tohum ve gıda devlerinden olan ABD menşeyli Cargill’i de ağır ve ama bana kalırsa da haklı ve meşru bir zeminde eleştirmişti. İşte, Yiğit Bulut’un, belki de meslek hayatındaki bu en önemli, en faydalı, en etkili ve sosyal sorumluluk yönü en kuvvetli olan çalışması, inancım odur ki, Habertürk’ten kovulmasına neden olan süreci başlatmıştır.

Şimdi , bazılarınızın ‘Cargill’i eleştirmek Ciner Medya Grubu’nu niçin rahatsız etsin ki?’ diye sorgulayan seslerini duyar gibi oldum. Normalde, yazımın girişinde de dile getirdiğim gibi, hırslı, gayretli ve iktidar yanlısı genç bir gazetecinin, işgal ettiği böylesine önemli bir mevkii kaybetmesi için daha ciddi bir neden olması gerektiğine ben de katılıyorum. Ve esasen, o ciddi neden, bir süredir perde gerisinde yürütülen pazarlıklarla oluştu gibi neredeyse. Evet, medya sektöründe ciddi bir el değiştirmeye daha şahit olmak üzereyiz. Kısa bir süre sonra, Turgay Ciner medya grubunu Ülker Grubuna satarak terk edecek basın alemini.

İşte Yiğit Bulut’un ipini çeken gelişme bu el değiştirme süreci sırasında yapılan kulislerde yatıyor. Bilenler bilir, Ülker Grubu, yukarıda bahsi geçen Cargill Grubunun Türkiye’deki ortağıdır. Yiğit Bulut’un, genetiği değiştirilmiş ürünler başlığı altında Cargill’i hedef alan ağır itham ve saldırıları, an be an ABD kaynaklı bu dünya devi tarafından kayda geçirilmekteydi.

Medya Grubunun satışındaki birkaç pürüzden biri olan Yiğit Bulut probleminin çözülmesi, Ülker ve Ciner’in el sıkışma seremonisine giden yolu kısaltacaktır hiç kuşkusuz.

Basın tarihimize, daha çok gençken, fevkalâde olumsuz bir figür olarak ismini yazdırmayı beceren Yiğit Bulut, ne acıdır ve talihin, ya da kaderin ne kötü bir oyunudur ki, işlediği onca mesleki günah yüzünden değil de, kedi olalı, ömrü hayatında yakalayabildiği yegâne eli yüzü düzgün balık* olan Cargill’e karşı açtığı kampanya sonucu kovuldu Habertürk’ten.

Ziyaver Şencan (İlgili kısım)



Bu haber 2,693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,275 µs