En Sıcak Konular

YARSAV: Uludere sorumluları istifa etmeli

4 Ocak 2012 15:01 tsi
Yargıçlar ve Savcılar Birliği, (YARSAV), Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 35 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruluların istifa etmesini istedi.

Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 35 kişinin hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili sorumluların adalet önünde hesap vermesini isteyen Yargıçlar ve Savcılar Birliği, (YARSAV) yaşam hakkının korunmasının devletin varlık nedeni olduğunu belirterek, sorumluların istifa etmesini istedi.

Uludere’de kaçakçılık yapmak üzere Irak sınırını geçen 35 vatandaşın terörist oldukları zannıyla, savaş uçaklarının bombalaması neticesi hayatını kaybetmesinden duyulan üzüntüyü yazılı bir açıklama ile dile getiren YARSAV, “Karlı dağlardan jelikan (bidon) başına 15-20 liraya kaçak mazot taşıyarak yaşam savaşı vermeye çalışırken ölüme giden, yoksulluğa ve kaçakçılığa mahkum edilen yoksul çocuklarımıza tanrıdan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Son yaşananlar artık demokrasinin vazgeçilmez koşullarından olan insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü ve sosyal hukuk devleti ilkelerinin büyük bir zaafa uğradığının, hatta yok sayıldığının bir göstergesi, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının dahi hiçe sayıldığının en ağır ve acı gerçeğidir” dedi.

Yaşama hakkının korunmasının devletin varlık nedeni olduğunun altını çizen YARSAV, bu hakkın korunması esnasında devletin hata yapamayacağını, yapılanlar hataların da istihbarat yanılsamalarıyla açıklanamayacağını kaydetti. Hukukun üstünlüğü ve hukuk devletinin yaşatılabilmesi, hukukunun güvenilir kılınabilmesi için gerçeğin en kısa zamanda ortaya çıkarılması gerektiğine dikkat çeken YARSAV, “Olay sıradanlaştırılmadan ve daha fazla siyasi polemik malzemesi haline dönüştürülmeden, sorumluları derhal istifa etmeli ve failleri adalet önünde hesap vermelidir” dedi.


Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs